Primăria Sectorului 1 a transmis că în apartamentele pentru tineret locuiesc, singuri sau împreună cu familiile, 58 de beneficiari.

Potrivit Spotmedia, dintre cei 58, 16 persoane lucrează sau au lucrat la primăria de sector care le-a dat locuințele. Unii dintre ai au salarii care le-ar permite să își închirieze o locuință de pe piața liberă. Dar rămân în locuințele pentru tineret, unde chiria lunară este cuprinsă între 435,9 lei și 444,2 lei pe lună, adică sub 100 de euro.

  • Un salariat de la Direcția de Taxe și Impozite a primit locuință socială în 2006, când câștiga 810 lei/ lună. În 2018, când i s-a prelungit contractul pentru locuința de tineret, ajunsese la un salariu net de 5.045 de lei.
  • Un alt angajat a primit locuință socială în 2016, când încasa doar 1.040 de lei. În 2019, când i s-a prelungit contractul, avea un venit net lunar de 5.331 de lei.

Cele două persoane puteau să își închirieze un apartament de pe piața liberă. Dar au rămas în locuința pentru tineret.

Și foștii angajați au rămas în apartamentele cu chirii ieftine

Fosta directoare a Serviciului Juridic, Proceduri și Managementul Calității, Ancuța Duncă, a primit locuința pentru tineret în 2018, potrivit informațiilor comunicate de Primăria Sectorului 1 la solicitarea Spotmedia.ro.

La momentul în care a primit locuința, directoare avea un salariu de 3.717 lei. Potrivit propriei sale declarații de avere, în 2019, salariul îi crescuse la 5.738 de lei pe lună, plus vouchere de vacanță. În plus, femeia deține un teren agricol de 11,25 de hectare. Per total, veniturile acesteia ajungeau la 7.800 de lei pe lună. Ancuța Duncă se află încă în locuința pentru tineret. Nu mai lucrează la Primăria Sectorului 1, dar va rămâne în locuință cel puțin până pe 2 decembrie.

  • Gabriela Suditu, fost consilier local la sectorul 1, dar și consilier la Ministerul Muncii, are locuință pentru tineret până în 2022. Potrivit declarației de avere, în 2019, când a primit locuința pentru tineret, a avut venituri de 4.901 lei pe lună.
  • Cel puțin până în septembrie poate sta într-o locuința pentru tineret a primăriei și Paul Olteanu, fost consilier local la sectorul 1, fost șef serviciu la Administrația Piețelor din sector. A primit locuința în 2015 și, potrivit unei declarații de avere, în 2016 și-a vândut BMW-ul cu 10.000 de euro.

Cum se schimbă regulamentul pentru locuințele de tineret

În actualul regulament nu se menționează că peste un anumit nivel de venit un tânăr ar trebui să își închirieze locuință de pe piața liberă și să lase locul altora, care au nevoie de apartament cu chirie mică, de la primărie.

Primăria Sectorului 1 a transmis că, la acest moment, Compartimentul Fond Imobiliar „are în curs de elaborare un proiect de hotărâre care are ca obiect modificarea criteriilor care stau la baza atribuirii locuințelor pentru tineri, proiect ce va fi supus dezbaterii publice”.

Recent, edilul Clotilde Armand a postat pe rețelele de socializare un mesaj prin care informa că a trimis Corpul de control să verifice modul în care s-au acordat locuințele pentru tineret.

 
 

Urmărește-ne pe Google News