Primarul a explicat că pentru ultimele două luni a alocat pentru subvenționarea căldurii 16 milioane de lei, comparativ cu 5 milioane și jumătate, cât a cheltuit pentru toată perioada sezonului rece în 2021.

„Nimeni nu se aștepta să ne ducem cu scumpirile de cinci ori. Nu mai vorbesc de energia electrică. Într-un oraș sărac unde majoritatea angajaților au salarii sub 2.000 de lei net, nu aș vrea să ne considerăm refugiați în propria țară. N-aș putea niciodată să cer unor locuitori din Giurgiu sau unei familii cu un apartament cu două camere, actualmente cu o subvenție de 75%, în loc de 5 milioane lei vechi pe lună să plătească 20 de milioane. Chiar dacă aș face acest lucru, oricum acele familii nu ar avea bani să plătească, lucru care ne-ar aduce tot în acest blocaj, pentru că mi-ar fi necesari bani în avans pentru achiziția de gaz”, a declarat Adrian Anghelescu, duminică, la Digi24.

Primarul municipiului Giurgiu, Adrian Anghelescu, a transmis, sâmbătă, o scrisoare deschisă Guvernului, Ministerului Finanţelor şi parlamentarilor PNL şi PSD.

Acesta explică faptul că, deşi a făcut demersuri pentru a obţine ajutor financiar, nu a primit până acum niciun răspuns.

„Vă aduc la cunoştinţă faptul că, în acest moment, Primăria municipiului Giurgiu a epuizat toate resursele financiare disponibile, mai mult decât atât, săptămâna aceasta am vândut 700 de certificate de CO2, obţinând suma de 350.000 de lei, bani care asigură agentul termic, până marţi, 8 februarie 2022”, arată primarul în document.

Potrivit primarului, în situaţia în care municipalitatea din Giurgiu nu va primi un ajutor financiar cât mai repede, uzina Termoelectrica Production Giurgiu va funcţiona în urma unui plan de urgenţă, adică agentul termic va fi furnizat doar către Spitalul Judeţean de Urgenţă şi instituţiile sociale.

 
 

Urmărește-ne pe Google News