„Un mesaj pentru sector / De sub sfântul tricolor”, e scris deasupra caricaturii primite, azi, 23 noiembrie, de locuitorii sectorului 5. Aceasta îi înfățișează pe fostul primar al sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și pe fiul său, deputatul Vlad Popescu Piedone.

Afișul distribuit în sectorul 5

Numele lui Piedone jr este vehiculat pentru rolul de candidat la postul de primar rămas vacant după ce tatăl a fost condamnat la patru ani de închisoare în luna mai a acestui an.

„La multi ani, Maică Românie!”, scrie dedesubtul celor două caricaturi, în care Piedone junior și Piedone senior poartă straie populare, iar fiul ține un steag tricolor.

Fluturașul dedicat zilei de 1 Decembrie a fost găsit de cititori care locuiesc în zona Mărgeanului.

Aceștia au observat că în partea dreaptă este prezent și logoul Primăriei Sector 5.

Broșura este semnată de același Viorel Baciu, care a făcut și broșuri împărțite în școli ce îl înfățișau tot pe Piedone acum un an.

Tot Baciu a desenat și gardurile din sectorul 4 al Capitalei, unde Piedone a fost primar până la catastrofa de la Colectiv.

Termenul a expirat de peste o lună

La începutul lumii, Libertatea a întrebat Guvernul când se vor organiza alegerile în sectorul 5, asta după ce termenul în care trebuiau organizate expirase de o lună.

Potrivit Codului administrativ, „data organizării alegerilor pentru funcţia de primar se stabileşte de către Guvern”. Vacantarea oficială a funcției de primar al sectorului 5 a avut loc în iulie și, conform documentului, termenul de 90 de zile în care trebuiau organizate alegerile a expirat pe 9 octombrie. 

Iar Hotărârea de Guvern trebuia adoptată cu cel puțin 35 de zile înainte de expirarea termenului, conform legii. Contactați de Libertatea, oficiali din Guvernul condus de Nicolae Ciucă au transmis vineri, 4 noiembrie, că încă „analizează situația”. 

Urmărește-ne pe Google News