Pe lista persoanelor în cazul cărora au fost stabilite sancțiuni se numără prezentatorul TV Serghei Brilev. Director adjunct al grupului media de stat Rossiya, Brilev este acuzat de guvernul Marii Britanii că s-a implicat activ în „propagarea dezinformării Kremlinului cu privire la invazia Ucrainei de către Rusia”. El a locuit în Regatul Unit și, odată cu introducerea sancțiunilor, nu va mai putea accesa activele sale de aici și nu va mai putea continua tranzacțiile comerciale pe teritoriul britanic.

Vizați de sancțiuni sunt și șeful Sputnik International Broadcasting, Anton Anisimov, directorul general al companiei de radiodifuziune RT, Alexei Nikolov, și CEO-ul Gazprom-Media Holding, Aleksandr Zharov.

Sancțiuni sunt impuse și în cazul instutuțiilor de presă Rossiya Segodnya și TV-Novosti.

Pe lângă figurile din mass-media, guvernul de la Londra îl sancționează și pe Mihail Mizintsev, șeful Centrului de Management Național al Apărării din Rusia. Referindu-se la Mizintsev drept „măcelarul lui Mariupol”, Marea Britanie îl acuză de planificarea și executarea asediului și bombardamentelor asupra orașului-port de la Marea Azov.

Războiul lui Putin împotriva Ucrainei se bazează pe un torent de minciuni. Marea Britanie a contribuit la dezvăluirea dezinformarii Kremlinului, iar acest ultim lot de sancțiuni îi lovește pe propagandiștii nerușinați care împing știrile și narațiunile false ale lui Putin.

Liz Truss, ministrul britanic de Externe:

Șefa diplomației britanice a adăugat că se vor pregăti și alte sancțiuni „pentru a crește presiunea asupra Rusiei și a ne asigura că Putin pierde în Ucraina. Nimic și nimeni nu este în afara discuției”.

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina, declanșat de Rusia 

Foto: EPA

 
 

Urmărește-ne pe Google News