„Poziția Regatului Unit nu s-a schimbat. Oferim asistență militară pentru a sprijini dreptul clar al Ucrainei la autoapărare. Am declarat fără echivoc că echipamentul furnizat de Regatul Unit este destinat apărării Ucrainei”, a declarat oficialul britanic.

The Telegraph menționează că aprobarea utilizării Storm Shadow pe teritoriul recunoscut internațional al Rusiei nu depinde doar de Marea Britanie, ci și de Franța, pentru că cele două țări produc împreună rachete de acest tip.

Conducerea de la Kiev a cerut SUA să-i permită să folosească rachete ATACMS pentru a-și menține câștigurile din regiunea Kursk, dar solicitarea a fost refuzată, notează ziarul britanic.

Pe fondul incursiunii din Kursk, președintele ucrainean Volodimir Zelenski încearcă să obțină permisiuni din partea occidentalilor pentru a folosi arme cu rază lungă de acțiune împotriva unor obiective militare din teritoriul rus.

Referindu-se la ofensiva transfrontalieră ucraineană, Zelenski a făcut o comparație cu explozia submarinului Kursk, la 12 august 2000. Potrivit lui Zelenski, tragedia submarinului Kursk a însemnat începutul „domniei” liderului rus Vladimir Putin, iar ofensiva din regiunea Kursk va duce la sfârșitul său politic. „Asta se întâmplă de obicei cu cei ce disprețuiesc oamenii și orice reguli. Rusia a adus război altora, acum se întoarce acasă”, a declarat șeful statului ucrainean.

Incursiunea armatei ucrainene în Kursk durează de opt zile. Potrivit guvernatorului interimar al acestei regiuni ruse, Aleksei Smirnov, 28 de localități se aflau luni sub controlul forțelor ucrainene, care ar fi ocupat o suprafață întinsă pe o lățime de 40 de kilometri și o adâncime de 12 kilometri.

Pe de altă parte, comandantul șef al armatei ucrainene, generalul Oleksandr Sîrskîi, a revendicat ocuparea a 1.000 de kilometri pătrați din teritoriul rus. Deep State, o plaftormă ucraineană care monitorizează războiul, afirmă că forțele Kievului ar fi cucerit 44 de localități din Kursk.

Urmărește-ne pe Google News