Apărarea Civilă din Fâşia Gaza anunţase anterior 40 de morţi în această lovitură care, potrivit Israelului, i-a vizat pe înalţi responsabili ai aripii armate a Hamas.

Într-un comunicat, Ministerul Sănătății din Gaza a anunțat că înainte de ivirea zorilor, în sudul Fâşiei Gaza, „armata de ocupaţie (israeliană) a comis un masacru oribil, bombardând corturile pentru persoanele strămutate în zona al-Mawassi din Khan Younis (…), unde au murit 19 persoane (a căror identitate este cunoscută) şi au ajuns în spitale, iar peste 60 de persoane au fost rănite, unele grav”.

Atacul a afectat corturile persoanelor strămutate, a indicat ministerul.

Ministerul a sugerat că bilanţul victimelor ar putea creşte, indicând, fără alte detalii, că „un număr nedeterminat de victime se află încă sub dărâmături, sub nisip şi pe drumuri (…) şi nu au ajuns încă la spitale”.

Urmărește-ne pe Google News


Reportajele și anchetele sunt mari consumatoare de timp și resurse. Din acest motiv, te invităm să susții munca jurnaliștilor printr-o donație. Aici găsești mai multe opțiuni prin care poți contribui la dezvoltarea altor materiale similare: libertatea.ro/sustine. Îți suntem recunoscători că ne citești și că ești alături de noi.