Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Alba, Luminiţa Prodan, a declarat, marţi, pentru Libertatea, că poliţiştii din Alba şi cei ai Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române au făcut nouă percheziţii la persoane bănuite că ar fi creat un prejudiciu de peste 450.000 de lei, prin delapidare, fals intelectual şi tăiere, fără drept, de arbori.
„Activitățile s-au desfășurat la locuințele a 8 persoane bănuite de delapidare, complicitate la delapidare, fals intelectual şi tăiere, fără drept, de arbori, precum şi la sediul unei societăţi comerciale, administrată de către una dintre persoanele în cauză. Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2013 – 2015, şapte dintre persoanele bănuite, angajaţi ai Ocolul Silvic Blaj, ar fi creat un mecanism financiar şi ar fi atribuit spre exploatare unei firme masă lemnoasă din fondul forestier, pentru care ar fi întocmit documente fictive, în vederea tăierii şi valorificării ilegale a materialului lemnos”, a spus Prodan.
Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la 455.600 de lei.
Luminiţa Prodan a mai spus că au fost reţinute şapte persoane care sunt acuzate de delapidare, fals intelectual şi tăiere, fără drept, de arbori, iar o a opta persoană se află la audieri.
Potrivit unor surse din cadrul anchetei, cazul este extrem de complex şi ar fi legat de aşa zisa „mafie a lemnului” din judeţul Alba, o încrengătură în care sunt implicaţi angajaţi silvici dar şi administratori de firme. Conform acestor surse, printre cei reţinuţi se află şi directorul Direcţiei de Sănătate Publică Alba, Alexandru Sinea, acesta fiind cercetat pentru perioada în care era administratorul unei firme. De asemenea, printre cei reţinuţi se află şi angajaţi sau foşti angajaţi ai Ocolului Silvic Blaj.
Citește și: “Noaptea, ca plugarii” | Moștenire la deszăpezire, fără licitație, în județul Galați
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro