Un video postat de generalul de brigadă al Gărzii Naționale a Ucrainei, Oleksandr Pivnenko, ne arată cum un soldat ucrainean care folosea un Javelin AAWS-M a distrus cu o singură lovitură precisă un tanc rusesc T-72B3 în sectorul Pokrovsk.

Din înregistrare, se vede cum tancul inamic fumegă și ia foc imediat după lovitură.


https://twitter.com/Gerashchenko_en/status/1840384424300470533?ref_src=twsrc%5Etfw 

Javelin este printre cele mai moderne sisteme mobile antitanc dezvoltate de SUA. E un sistem fire-and-forget, adică soldatul alege ținta, o fixează și după ce trage se poate ascunde, fără să fie nevoit să stea să ghideze racheta până la țintă.

Rachetele Javelin se ghidează singure printr-un senzor infraroșu și au o rază de acțiune între 2,5 și 4 km, în funcție de configurația lansatorului. Lansatorul sistemului este refolosibil după lansare.

Tancul T-72B3 este o dezvoltare a seriei standard T-72B aflată în prezent în serviciu în armata rusă.

Acest tanc a fost introdus în 2010 și este considerat ca fiind a treia generație de tancuri de luptă principale (MBT) rusești.

T-72B3 are mai multă putere de foc, protecție, mobilitate și control. Pe lângă blindajul și sistemele de ochire îmbunătățite, a păstrat toate caracteristicile bune ale versiunilor anterioare ale T-72.

Urmărește-ne pe Google News