Ei au exploatat o vulnerabilitate a Poly Network, platformă care conectează diferitele block-chain-uri pentru ca acestea să poată funcționa împreună, mai arată sursa citată.

Atacul a fost dezvăluit într-o postare pe Twitter chiar de echipa Poly Network, care a cerut hackerilor să ia legătura cu ea și să „returneze activele furate”.

Cum funcționează platforma atacată

Un blockchain este o listă de înregistrări de date care deține evidența diferitelor criptomonede. Fiecare monedă digitală are propriul său blockchain, acestea fiind diferite unele de celelalte.

Aici intervine Poly Network, platforma care afirmă că poate face aceste blockchain-uri să funcționeze împreună. Într-o altă postare, echipa platformei a scris pe Twitter. „Suma de bani pe care ați furat-o astăzi este cea mai mare din istoria DeFi”.

La ce se referă însă DeFi? Este un termen larg, care face trimitere la aplicații financiare bazate pe tehnologia blockchain. Acestea funcționează fără intermediar ca brokeri și schimburi valutare, motiv pentru care se numesc descentralizate.

Susținătorii acestor aplicații spun că ele fac tranzacțiile financiare mai eficiente și mai ieftine.

Atacul, pregătit și organizat din timp

Pacienții unui spital din Prahova, pe cale să fie externați forțat: „96% sunt imobilizați, mulți dintre ei nu au casă sau familie”
Recomandări
Pacienții unui spital din Prahova, pe cale să fie externați forțat: „96% sunt imobilizați, mulți dintre ei nu au casă sau familie”

Hackerii au trimis monedele digitale furate către trei adrese diferite. În total, era vorba despre echivalentul a 610 milioane de dolari, potrivit companiei de securitate SlowMist.

Ca răspuns la atac, cei de la Poly Network au îndemnat platformele de tranzacționare a criptomonedelor să refuze token-urile care vin de la adresele folosite de hackeri.

Analiștii SlowMist au anunțat pe Twitter că au identificat adresa de e-mail, IP-ul și „amprentele dispozitivului folosit de atacator” și încearcă „să găsească indicii legate de identitatea atacatorului”. Ei mai spun că atacul a fost unul „pregătit, organizat și îndelung plănuit”.

La rândul său, Changpeng Zhao, șeful Binance, cea mai mare bursă de criptomonede din lume, a declarat că este la curent cu atacul. El a mai afirmat că platforma pe care o conduce „se coordonează” cu toți partenerii de securitate pentru a ajuta investigația, dar că „nu există garanții”.

Anul acesta, aplicațiile DeFi au devenit o țintă principală pentru hackeri, când numărul atacurilor asupra platformelor descentralizate au crescut de trei ori față de 2020.

Și numărul fraudelor din acest domeniu au crescut foarte mult anul acesta. Ele reprezintă 54% din totalul fraudelor cu criptomonede, în condițiile în care anul trecut reprezentau doar 3%, potrivit sursei citate.


Google News Urmărește-ne pe Google News Abonați-vă la canalul Libertatea de WhatsApp pentru a fi la curent cu ultimele informații
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.