„Avioane de vânătoare au lovit ţinte militare ale regimului terorist Houthi în zona portului Al Hudaydah din Yemen, ca răspuns la sutele de atacuri desfăşurate împotriva Statului Israel în ultimele luni”, transmite IDF.

Armata israeliană precizează că nu există nicio modificare a instrucţiunilor pentru civilii israelieni. IDF menţionază că va oferi detalii suplimentare în curând.

Al-Masirah TV a anunţat, potrivit aljazeera.com, că atacurile aeriene asupra portului au provocat un număr nespecificat de morţi şi răniţi. Televiziunea a menţionat că loviturile au vizat în special staţia de electricitate şi rezervoarele de combustibil, ceea ce a dus la întreruperi de energie electrică în întregul guvernorat Al Hudaydah.

Canalul libanez de ştiri Al Mayadeen, afiliat Hezbollah, a anunţat că avioanele de luptă israeliene F35 sunt responsabile pentru atacurile de la al-Hudaydah, conform Haartez. Ministrul sănătăţii din Yemen a relatat că atacurile s-au soldat cu victime.

Rebelii amenință Israelul că „va plăti”

Loviturile israeliene asupra oraşului-port al-Hudaydah din Yemen, controlat de Houthi, vor fi întâmpinate cu „escaladare”, afirmă, pe de altă parte, un oficial al mişcării rebele susţinute de Iran, avertizând că Israelul va „plăti”, potrivit News.ro.

„Entitatea sionistă va plăti preţul pentru ţintirea instalaţiilor civile, iar noi vom răspunde escaladării cu escaladare”, afirmă Mohammed al-Bukhaiti, membru al biroului politic al Houthi, într-o postare pe social media.

Urmărește-ne pe Google News