„Am dispus înlocuirea ofițerului, care avea și funcție de conducere la nivelul Poliției Capitalei, din poziția de coordonator la nivelul Poliției Capitalei, a luptei împotriva prevenirii și combaterii COVID. Nu de alta, dar am văzut că domnul polițist se luptă cu această pandemie din interior și nu aș vrea să îi mai dăm această posibilitate”, a explicat Lucian Bode, luni dimineață, la Antena3.

„Începând cu această dimineață, nu va mai coordona această activitate”, a adăugat ministrul de interne.

Tot astăzi, voi solicita lămuriri referitor la cum au ajuns în spațiul public acele informații, imagini de la respectiva activitate, fără să și le asume nimeni, încălcând prevederile legale, dând nume, imagini, fără ca acestea să fie destinate publicului.

Ministrul de interne Lucian Bode:

Ministrul Lucian Bode a precizat apoi, pentru Libertatea, că a dispus înlocuirea lui Radu Gavriș doar din funcția de coordonator al activităților anti-COVID în cadrul Poliției București, nu și din cea de adjunct al Poliției Capitalei.

Ministrul de Interne a afirmat pentru ziar că Radu Gavriș „are în responsabilitate și coordonarea activităților privind măsurile de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID. Începând de astăzi, nu mai coordonează aceste activități”.

27 de persoane la Hanul lui Manuc, înaintea relaxării restricțiilor

Adjunctul Poliției Capitalei, Radu Gavriș, și mai mulți procurori au fost filmați la o petrecere într-un local din Centrul Vechi al Capitalei, înaintea relaxării restricțiilor.

Potrivit unui comunicat al Poliției, pe 22 ianuarie, la un restaurant din Centrul Vechi, au fost găsite 27 de persoane în interior, inclusiv Radu Gavriș, adjunctul Poliției Capitalei, alături de mai mulți procurori, încălcându-se restricțiile impuse de autorități în contextul pandemiei de COVID-19

Radu Gavriş a confirmat, potrivit Mediafax, că a fost la restaurantul „Hanul lui Manuc”, însă a precizat că a respectat legea și că a fost într-un spaţiu deschis.

Pe 23 ianuarie, Parchetul de pe lângă Tribunalul București a transmis că patru procurori şi un ofiţer al Poliţiei Capitalei, respectiv Radu Gavriș, se aflau în localul din Centrul Vechi, dar că aceştia nu au nicio legătură cu ceilalţi clienţi. Instituţia informa că magistraţii şi ofiţerul de poliţie se aflau într-un „spațiu deschis publicului în acel moment”.

„În spaţiul public au fost prezentate informaţii ce conţineau date cu caracter personal şi imagini cu conţinut selectiv de la acţiunea poliţiei, ştirile având totodată la bază un comunicat indicat a fi emis de către Poliţia Capitalei. În consecinţă, prezentarea improprie a tuturor acestor informaţii este de natură să creeze publicului impresia eronată că procurorii au participat la o petrecere privată, organizată în întreg localul, la care ar fi luat parte 27 de persoane”, a atras atenţia conducerea Parchetului Capitalei.

Totodată, Cristian Ghica, șeful Secției de Poliție din Centrul Vechi, care ar trebui să facă verificări în zonă, a acuzat Poliția că „a comunicat o mizerie”, cu „intenția clară de a denigra”. El a mai susținut că imaginile date publicității sunt trunchiate și că provin de la un filaj ilegal.

„Care a fost temeiul legal al filajului? DIPI, DOS, «filajul» lui Şchiopu (şeful Sectorului 3 Poliţie, care ar fi participat la controlul de vineri seara – n.r.) de la Serviciul Investigaţii Criminale din Poliţia Capitalei (SIC, care nici în prezent nu se ocupă de cele aproape 500 de înşelăciuni cu acelaşi mod de operare din Bucureşti), au ieşit la plimbare în mod spontan în acelaşi loc? Sau au fost trimişi? De către cine? De ce? Urmărirea fără drept a unei persoane este infracţiune. Supravegherea video, audio sau prin fotografiere se poate face numai în baza unui mandat de supraveghere dat de un judecător. Aveau toţi fotografii ăştia de ocazie un mandat sau au executat orbeşte un ordin ilegal?”, a scris pe pagina lui de Facebook comisarul-şef Cristian Ghica, de la Poliţia Centrul Vechi.

G4Media a notat că, în cadrul poliției, există un conflict mai vechi între Radu Gavriș și alte facțiuni, conflict soldat anul trecut cu detașarea acestuia la Harghita de către fostul șef al Poliției Române, Liviu Vasilescu.

Mai exact, chiar înainte să-și dea demisia din funcție din cauza scandalului privind întâlnirea din noapte cu interlopii din clanul Duduianu, Liviu Vasilescu l-a detașat pe Radu Gavriș la conducerea IPJ Harghita. Între timp, justiția a revocat detașasarea acestuia.

 
 

Urmărește-ne pe Google News