O astfel de reevaluare este impusă de faptul că proiectul a primit autorizații de mediu anterior aderării României la Uniunea Europeană și desemnării zonei respectiv ca areal protejat în cadrul Natura 2000.
Iar, odată aderată la UE, România trebuie să respecte prevederile de mediu în vigoare în UE, mult mai dure comparativ cu legislația anterioară în vigoare la momentul aderării.
Astfel, până la adoptarea unei decizii de către autoritatea competentă, este interzisă desfăşurarea oricărei activităţi sau realizarea proiectului, planului ori programului care ar rezulta în urma modificărilor care fac obiectul notificării, precizează Digi 24.
Anul trecut, a fost scandal mare și cu microhidrocentralele care distrug natura. România riscă să fie amendată de către Comisia Europeană, din cauza unui proiect care a distrus natura în Munții Făgăraș.
CITEȘTE ȘI… Ultima şansă a gospodinelor de a mai găsi în piaţă legume proaspete şi ieftine pentru murături. Cât costă gogonelele, gogoșarii și castraveții
Rezultate Exit poll alegeri prezidențiale 2024 – turul I – cine intră în turul 2. Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale potrivit BEC!