Ultima comoară găsită în subteran este o cramă construită în zona Răzoare, la începutul secolului al XX-lea. Aceasta a fost scoasă la iveală, zilele trecute, de muncitorii care săpau la viitoarea staţie de metrou Academia Militară din cartierul Drumul Taberei. Şi asta nu e tot. În urmă cu doi ani, la Universitate, pe locul unde s-a excavat pentru a se construi o parcare subterană de 400 de locuri, arheologii au găsit alte vestigii: ruinele Academiei Sf. Sava, ale Mănăstirii Sf. Sava (secolul al XVIII-lea), dar şi un cimitir cu peste 300 de schelete, printre care şi patru ale unor ofiţeri ruşi (secolul al XVI-lea).
Altă locaţie, alte descoperiri. De data aceasta, în Centrul Istoric. Aici, la sfârşitul anului trecut, la intersecţia străzii Şelari cu Franceză au fost descoperite zidurile Hanului Verde, construit în 1798.

Alte vestigii descoperite

Aşa arătau ruinele de la Universitate


În urma săpăturilor pentru parcarea de la Universitate, în 2010 s-au descoperit zidurile Mănăstirii şi Academiei Sf Sava, datând din secolul al XVIII-lea. Acestea au fost dărâmate pentru a face loc viitoarei parcări.
În Centrul Vechi se afla Hanul Verde


Anul trecut, în Centrul Vechi, în timpul lucrărilor de reabilitare a zonei, muncitorii au dat peste ceea ce a fost în secolul al XVIII-lea Hanul Verde. Deocamdată nu s-a luat nici o măsură în ceea ce priveşte păstrarea acestora în zonă.
fotografii: Gabriel Pătruț

Urmărește-ne pe Google News