Cuprins:
Lucrările sunt programate să înceapă cel mai târziu pe 1 octombrie, dar ele nu pot demara fără un aviz al PMB. De altfel, prefectul Capitalei a și convocat Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă pentru planşeul Unirii.
Lucrările vor costa aproximativ 150 de milioane de euro și au ca termen de execuţie anul 2028, potrivit anunțului făcut de Primăria Sectorului 4.
„Am dat termen până vineri, 27 septembrie”
Însă fără autorizația de construire din partea Primăriei Capitalei, condusă de Nicușor Dan, lucrările nu pot fi demarate. Edilul susține că mingea este în continuare la instituția condusă de Daniel Băluță.
„Voi elibera autorizația de construire după ce Primăria Sectorului 4 va depune toate avizele solicitate, întocmai cum prevede legea.
Am dat termen până vineri, 27 septembrie a.c. funcționarilor din primărie să facă o verificare a avizelor depuse până la această oră”, a transmis Nicușor Dan.
„Niciunul dintre documente nu justifică eliberarea în regim de urgență a autorizației”
Pe scurt, începutul lucrărilor la planșeul Unirii s-ar putea amâna pe o perioadă nedeterminată, Nicușor Dan nedorind eliberarea în regim de urgență a autorizației până nu sunt adunate toate documentele necesare.
„Există periodic discuții tehnice între reprezentanții Primăriei Municipiului București și cei ai Primăriei Sectorului 4, în care ambele părți au arătat deschidere pentru obținerea tuturor documentelor impuse de lege și absolut necesare pentru un astfel de proiect de amploare care va afecta sever traficul rutier din centrul orașului pentru cel puțin doi ani.
Din toate expertizele tehnice analizate rezultă clar nevoia de consolidare a planșeului, însă niciunul dintre documente nu justifică eliberarea în regim de urgență a autorizației”, a transmis Nicușor Dan, prin intermediul unui comunicat.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
Rafi22 • 25.09.2024, 19:34
Cred ca Baluta si ,,clica PSD,, inceara sa atribuie contractul de reparatie in regim de urgenta fara licitatie.... cu dedicatie. De pasaj se vb de ani buni, puteau sa faca expertize, licitatiii si tot ce trebuia sa faca pentru siguranta traficului in si pe pasaj. Parca a mai facut o lucrare tot in pasaj si au fost mai produse mai multe accidente rutiere dupa ce au inaltat partea carosabila.