„Se aude cu claritate momentul în care eu indic faptul că există un prag legal pentru sprijinul financiar. Relevă chiar și la nivel de indiciu intenția mea de a mă încadra în limita legală”, le-a spus Orban celor cinci magistrați.
„Sunt nevinovat”
„Mă consider nevinovat. Nu am uzat de influență politică. În două ore de discuție nu am pomenit și nu am făcut nici cea mai mica aluzie la funcția politică.
Nu am avut niciun moment intenția de a beneficia de bani ilegali sau peste limite legale. Nu am fost niciodată ținta unor suspiciuni. Am încredere în capacitatea instanței de a judeca”, și-a încheiat politicianul ultimul cuvânt în fața instanței.
Judecătorii au rămas în pronunțare în acest dosar și vor da o deciziei definitivă în 5 martie.
Apărarea lui Orban
Apărătorul lui Orban a explicat în fața judecătorilor că „procurorii au folosit o singură noțiune” respectiv „că domnul Orban s-a folosit de funcția de prim vicepreședinte al PNL”.
„Din niciun cuvânt sau frază sau noțiune nu a rezultat din sentința de achitare că Orban își putea exercita în vreun fel autoritatea asupra lui Urdăreanu.
Urdăreanu aduce ca element de noutate în apel că el nu a avut niciun moment intenția de a plăti acea sumă de bani despre care se discuta.
Mesajul text «ești un labagiu» nu poate niciodată să ne conducă cu gândul la vreun ascendent de influență a lui Orban asupra lui Urdăreanu, de vreme ce acesta din urmă și-a permis să îi transmită un astfel de text”, a explicat apărarea demnitarului.
Apărarea politicianului mai spune că „probele existente nu indică nicio acțiune concretă a lui Orban care să denote o manifestare de influență asupra lui Urdăreanu”, astfel că a cerut respingerea apelului DNA.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro