Întrebat într-o conferință de presă susținută la Cluj de acest episod controversat din cariera jurnalistei, Ludovic Orban a argument că Săseanu lucra la Departamentul pentru Minorități în 2015 și emisiunea a avut rolul de a promova specificul diferitelor minorități din România.
„Am văzut reacția, ce s-a găsit despre doamna Săseanu că a realizat interviul cu persoana respectivă, vrăjitoarea. Doamna Săseanu era redactor la Departamentul minorităților naționale și în cadrul emisiunilor se promova specificul diferitelor minorități care trăiesc în România. Să scoți din context doar o chestiune, după aia povestea cu municipiile reședință de județ, cam puțin ca să califici un om. Există profesioniști în televiziune în toată țara”, a replicat președintele PNL, Ludovic Orban, la Cluj.
Răspunsul președintelui PNL, la minutul 23 al clipului video de mai jos:
Orban o consideră calificată pe Ramona Săseanu să treacă de la un studio teritorial, cel de la TVR Craiova, la șefia televiziunii naționale.
„O recomandă o activitate de aproape 20 de ani în media, atât în zona privată la PRO TV, cât și în televiziunea publică. Nu i se poate imputa nimic în cariera profesională pe care a desfășurat-o. Este vorba de un interimat și cred că nu poate directorul general al TVR, nu e în mod obligatoriu să fie din București, din zona ghemului de interese care există la televiziunea centrală. Poate fi un om care are o altă perspectivă, care a văzut cum funcționează televiziunea de la firul ierbii, adică dintr-un studio teritorial și în scurta perioadă, pentru că nu va fi o perioadă foarte lungă, trebuie să asigure un management corect, obiectiv al televiziunii. Prea multă pasiune s-a consumat”, conchide Orban.
Liderul liberal a mai subliniat că alegerea Ramonei Săseanu este validată și de faptul că a luat mai multe voturi de susținere în Parlament, dacă este să se compare cu alte nominalizări făcute de alianță pentru SRR sau CNA.
Ramona Săseanu, propunerea PNL pentru poziția de director general interimar al Societăţii Române de Televiziune, a fost validată în funcţie, marţi seară, în plenul Parlamentului, cu 240 de voturi pentru şi 135 împotrivă.
TVR și Radioul Public au doi noi șefi după ce Camerele reunite ale Parlamentului au respins, marţi, rapoartele de activitate pe anii 2017, 2018 şi 2019 ale celor două instituții, iar Doina Gradea şi Georgică Severin, numiți în fruntea celor două instituții pe vremea guvernării PSD, au fost demişi automat din funcţii.
Săseanu a debutat în presă în 1995, la un post de radio din Craiova. În 1998 s-a mutat la Bucureşti şi a lucrat la PRO TV ca reporter, iar din 2001 până în prezent ea a lucrat la TVR Craiova, potrivit craiova.tvr.ro.
La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!