În conferința de presă susținută azi la Guvern, Ludovic Orban a dat explicații în legătură cu licitația despre care Libertatea a scris azi că Ministerul Sănătății a copiat în caietul de sarcini, cu tot cu greșeli de scriere, din prezentările de pe eMag ale firmelor favorite.

Sursele Libertatea din piață susțin că licitația a fost ”aranjată” pentru Unifarm, compania deținută chiar de Ministerul Sănătății.

„Este o achiziție în regim de urgență, cred că știu despre ce e vorba. Despre acordarea unui ajutor pentru Republica Moldova, avem termen de finalizare pentru această procedură. Dar, în baza decretului prezidențial și a măsurilor aferente se poate derula o achiziție rapidă”, a răspuns Ludovic Orban la întrebarea reporterului Libertatea.

Obiectivul nostru e ca, într-un timp cât mai scurt, să îi ajutăm pe frații noștri de peste Prut.

Ludovic Orban:

Premierul a spus apoi că va aștepta finalizarea procedurii, dar a dat asigurări că toate licitațiile sunt transparente. „Să se cerceteze tot”, a încheiat el.

În cursul zilei de azi și Ministerul Sănătății a transmis ziarului o poziție referitoare la acest subiect și a precizat că nu a favorizat nicio firmă, iar despre pasajele copiate din descrieriele de pe eMag ale firmelor că au fost “o eroare materială”.

Licitația fusese lansată vineri, la ora 15:16, iar termenul depunerii ofertelor a fost luni, la ora 16:00. Sursele din piață susțin că licitația a fost ”aranjată” pentru Unifarm, care a rămas cu stocuri scumpe, pe care spitalele nu le vor.

Materialele din licitația de cu dedicație organizată de Ministerul Sănătății în intervalul 1-4 mai urmează să fie donate către instituții din Republica Moldova.

Urmărește-ne pe Google News