Priotitate la imunizare vor avea, cum fusese anunțat și până acum, cadrele medicale, persoanele în vârstă şi angajaţii din sectoare critice, cum sunt apărarea naţională, energie, serviciile publice, însă premierul a nuanțat că și în cadrul acestor grupe va exista o prioritizare, pentru că nu vor veni deodată toate dozele de vacin necesare.

„Prioritizarea vaccinării se va face în funcţie de cantităţile care vor veni, de ritmul în care vor intra aceste cantităţi, prioritatea numărul 1 este constituită din toţi cei care fac parte din sistemul de luptă medical împotriva Covid, cei care lucrează în spitale, toţi cei care sunt implicaţi în lupta anti-Covid”, a precizat Ludovic Orban.

Următoarea prioritate o constituie persoanele vulnerabile, persoanele în vârstă, persoanele care pot să dezvolte forme severe, persoane cu boli asociate. O a doua prioritate o reprezintă cei care sunt în sectoare strategice ale vieţii sociale, sectoare critice, cum este apărare naţională, economie, zona de energie, servicii publice, cei care menţin funcţiile esenţiale în societate.

Ludovic Orban:

„Strategia de vaccinare va fi finalizată până săptămâna viitoare şi va fi prezentată public de echipa care va coordona practic toată campania de vaccinare condusă de domnul colonel doctor Valentin Gheorghiţă, secondat de secretarul de stat de la Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu”, a mai explicat Ludovic Orban.

La începutul săptămânii a apărut informaţia că Guvernul face liste cu angajaţii din ministere care vor să fie vaccinaţi anti-COVID.

Expertul în politici de sănătate Vlad Mixich a spus că „nu există nici un argument să nu vaccinezi un om de peste 80 de ani, dar să dai unui funcționar de la Ministerul Dezvoltării”.

Ulterior, într-un interviu în care a afirmat că 80% din populația României trenbuie imunizată, ca să avem șanse să punem capăt pandemiei, Valentin Gheorghiță a declarat că “nu ne apucăm să vaccinăm funcționari publici în momentul de față”.

Urmărește-ne pe Google News