„Ieri a fost o dezbatere în media. Domnul ministru Tătăru, domnul ministru Vela și eu am declarat public că numărul de persoane dintr-o localitate în baza căruia se decide indicele este cel care există la Evidența Populației”, a spus Ludovic Orban.

Apoi a continuat: „Se știe că în fiecare luni se actualizează, pe baza datelor de la Evidența Populației, numărul cetățenilor dintr-o localitate. De ce trebuie ținut cont de acest indice? Pentru că acesta este cel mai aproape de realitate. Evidența Populației știe foarte clar cine are buletin, domiciliu și rezidență în localitatea respectivă”.

Premierul a specificat apoi că regula care trebuie urmată privind rata de infectare este aceea că „indicele se calculează raportat la populația care este actualizată săptămânal de Evidența Populației”.

„Vă rog să nu mai tolerați ca angajați ai INSP să furnizeze informații publice care nu respectă deciziile noastre. Să se știe limpede că indicele se calculează raportat la populația care este actualizată săptămânal de Evidența Populației”, a încheiat premierul.

Afirmațiile lui Ludovic Orban vin după ce INSP a anunțat ieri că Bucureștiul are o rată de infectare de 3,11 la mia de locuitori, un număr mai mare decât cel anunțat ulterior de Grupul de Comunicare Strategică. După aproximativ două ore, INSP a rectificat numărul, acesta fiind mai mic, anume 2,65, apropiat de cel furnizat de GCS (2,69).

Premierul a anunțat că Guvernul va adopta în ședința de miercuri prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile și noile măsuri restrictive, luate după recomandarea făcută în urmă cu o zi de Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

 
 

Urmărește-ne pe Google News