Rubiales a fost reținut când a aterizat la Madrid din Republica Dominicană. După ce a coborât din avion, a fost dus într-o dubă neagră alături de mai mulți membri ai Gărzii Civile.

El este suspectat că a primit comisioane ilegale atunci când negocia o înțelegere profitabilă pentru organizarea competiției Supercupei Spaniei în Arabia Saudită.

În acest dosar, polițiștii spanioli au efectuat, în urmă cu două săptămâni, mai multe percheziții la sediul RFEF, precum și la locuința din Granada a lui Luis Rubiales.

Poliția a arestat atunci șapte persoane, dar Rubiales se afla în Republica Dominicană când poliția i-a percheziționat casa.

Poliția are acum la dispoziție 72 de ore să-l interogheze pe Rubiales.

Anchetat și pentru agresiune sexuală

În septembrie 2023, Rubiales a demisionat din funcția de președinte al RFEF și o lună mai târziu a fost suspendat de către FIFA de la toate activitățile de fotbal timp de trei ani după ce a sărutat-o pe buze pe jucătoarea Jenni Hermoso, fără consimțământul ei, după triumful Spaniei la Cupa Mondială feminină.

Rubiales a susținut că sărutul a fost consensual și a negat orice faptă greșită, dar un procuror de la Înalta Curte din Spania solicită o pedeapsă de 2 ani și jumătate de închisoare pentru Rubiales, pentru infracţiunile de agresiune sexuală și constrângere.

Urmărește-ne pe Google News