Luiza Căzănescu, judecată pentru corupţie într-un dosar instrumentat de la DNA în care este acuzată de complicitate la abuz în serviciu, a obţinut în instanţă sesizarea CCR care va trebui să se pronunţe cu privire la constituţionalitatea OUG 14, cea care abrogă OUG 13 din 2017.

Astfel, judecătorii de la Curtea de Apel Ploieşti au constatat „admisibilitatea excepţiei de neconstituţionalitate ridicate de inculpata apelantă Căzănescu Luiza a OUG nr. 14/2017, privind abrogarea OUG 13/2017 pentru modificarea si completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul Penal si a Legii nr 135/2010 privind Codul de procedura penală” şi au dispus sesizarea Curţii Constituţionale în vederea soluţionării excepţiei de neconstituţionalitate invocate.

Decizia Curţii de Apel Ploieşti este definitivă.

În decembie 2010, Luiza Căzănescu administratorul firmei Luisa Casa de Modă SRL Bucureşti, a fst trimisă în judecată alături de alte cinci persoane, între care un om de afaceri şi patru angajaţi ai societăţii de asigurare ARDAF, pentru prejudicierea acestei companii de asigurări cu suma de 1.857.314 euro.

Procurorii susţin că, timp de doi ani, între octombrie 2002 şi octombrie 2005, firma reprezentată de Luiza Căzănescu şi o altă firmă al cărei administrator a fost deferit justiţiei în acelaşi dosar au încheiat cu ARDAF mai multe contracte de consultanţă, de închiriere şi de marketing care vizau promovarea şi vânzarea poliţelor „Căminul”, asigurări de sănătate şi asigurări de viaţă, instruirea agenţilor de asigurări şi distribuirea de fluturaşi publicitari, contractele de marketing aveau ca obiect prestarea serviciilor de promovare şi publicitate a produselor de asigurare ARDAF.

Anchetatorii spun că Luiza Căzănescu nu a respectat integral clauzele contractuale, în timp ce a doua firmă nu a prestat niciun serviciu pentru ARDAF. Contractele au fost încheiate, conform anchetatorilor, cu sprijinul directorului adjunct, contabilului şef şi al unui inspector din cadrul ARDAF Dâmboviţa.

În primă instanţă, mai mulţi inculpaţi, între care şi Căzănescu, au fost condmanaţi în acest dosar.

OUG 13, cea care a scos în stradă sute de mii de oameni în iarna anului trecut, ar ajuta-o pe Căzănescu să scape de unele dintre problemele sale penale. Este şi motivul pentru care administratoarea de firmă judecată pentru complicitate la abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă calificată a cerut în repetate rânduri meţinerea în vigoare a actului normativ care a scandalizat extrem de mulţi români.

Anul trecut, Luiza Căzănescu a atacat în instanţă OUG 14, care abroga OUG 13. De asemenea, în cadrul unei dezbateri publice la care a participat şi ministrul Justiţiei, Căzănescu îi cerea acestuia să fie „bărbat de stat” şi să nu dea înapoi în privinţa modificărilor legii penale.

„Vă rog, domnule ministru, să fiţi bărbat de stat, să promovaţi aceste ordonanţe de urgenţă, să vă gândiţi la populaţie, să vă gândiţi că oamenii de afaceri români au fost distruşi şi li s-au înscenat dosare. Eu am avut 18 dosare civile şi 46 penale şi mi s-au încenat numai mizerii. Eu vorbesc concret”, îi spunea Luiza Căzănescu ministrului Justiţiei de la acea vreme.

Fostul ministru al Justiției Florin Iordache este politicianul controversat care a scos sute de mii de oameni în stradă, o dată cu inițierea Ordonanței 13 și a legii grațierii. A demisionat din Guvern după criticile venite din stradă, dar și din partea organismelor internaționale.

Citește și: EXCLUSIV/ Gheorghe Ifrim, acid la adresa celor care ne conduc: “Oamenii politici se bat între ei, nu pentru țară”

Vezi care e prezența la vot la alegerile parlamentare 2024 și ce candidați sunt pe listele partidelor!
 

Urmărește-ne pe Google News