Totuși, Organizația Meteorologică Mondială nu a oferit o statistică oficială a temperaturilor înregistrate lunar, astfel, nu putem fi siguri 100% că acest aprilie a fost cel mai fierbite din istorie, scrie iflscience.com.
Asemenea înregistrări de temperatură nu se fac în locurile izolate, iar primăvara aceasta, majoritatea regiunilor din Pakistan și India au trecut prin mai multe zile cu temperaturi care ar fi extreme chiar și pentru mijlocul veri, acestea fiind provocate de apa fierbinte din nord-estul Oceanului Indian.
Căldura a făcut ca cererea pentru electricitate să crească, pentru că oamenii au ținut în priză constant aparatele de aer condiționat și ventilatoarele. Dar cei care nu dispun de asemenea obiecte necesare în timpul temperaturilor ridicate, au avut de suferit.
”Sunt din orașul Nawabshah și aici mulți oameni au murit din cauza căldurii”, a scris tânărul Wasim Hassan Jamali pe Twitter.
În 2015, un val asemnănător de căldură într-o regiune din Pakistan a provocat 1.200 de morți și nu este greu de imaginat ce pagube umane va face un alt val de căldură în timpul verii.
Alături de țările din Asia de Sud, și orașul Sydney a trecut prin cel mai fiebrinte aprilie din istoria sa, iar în Estul Europei s-au înregistrat temperaturi peste cele normale perioadei.
CITEȘTE ȘI: VIDEO/ Prima bibliotecă digitală cu cărți în limbă aromână din lume va fi la București. Sunt scanate 7.000 de volume, unele unicat
FOTO: EPA