Pe atunci, coronavirusul nu era nici pe departe o grijă decât la scară redusă, în Asia, a notat BBC. Când trebuiau să se întoarcă la Dubai, via Istanbul, ei au avut un șoc: granițele erau închise, zborurile, anulate.

Khalid și Peri au mers în luna de miere în Cancun

“În timp ce eram în avion, am avut acces la internet și am început să primim mesaje de la cunoscuți: vreți să ajungeți la Dubai? Au introdus o nouă lege: interzic expații”, a spus Peri.

Totuși, întrucât erau deja în aer, au presupus că li se va permite să călătorească. Dar când au încercat să urce la zborul lor de legătură din Istanbul, li s-a spus că nu se pot îmbarca.

Noile reguli au intrat în vigoare când ei au plecat din Mexic.

Au avut și Maldive pe listă, dar au ales Mexic

Cuplul a stat două zile blocat pe aeroportul din Istanbul. În tot acest timp, nu li s-a permis să plece din aeroport și să intre în oraș.

Khalid și soția lui au stat două zile pe aeroportul din Istanbul

Fără un bilet de îmbarcare valabil, cei doi s-au străduit să-și cumpere articole de toaletă și haine și nici nu au avut voie să își ia bagajele.

În Emiratele Arabe Unite nu mai erau primiți, zborurile spre Egipt se anulaseră. Cei doi aveau nevoie de un plan: s-au uitat pe Google ce țară primea cetățeni egipteni fără viză.

Și au găsit Insulele Maldive. Când s-au gândit la luna de miere, ei puseseră pe listă și Insulele Maldive, dar, până la urmă, au preferat Mexicul. Însă, fără să vrea, au ajuns și în paradisul din Oceanul Indian!

Găsiseră unde să plece pe perioada izolării, dar au intervenit alte probleme, cele de ordin financiar. Plus că nu-și puteau relua joburile, nici măcar de la distanță, fiindcă nu-și puseseră și laptopurile în bagaje când au plecat.

“Când sunteți în luna de miere, nu vă așteptați să aveți mult de lucru”, a spus Peri, care lucrează în mass-media.

“Fac tot posibilul să fie o experiență cât mai frumoasă”

Când au ajuns în Maldive, au realizat că mai erau doar câțiva turiști, toți așteptând să plece. Când cei mai mulți au plecat, hotelul s-a închis. Și ei au fost obligați să plece în alt stabiliment.

Cei doi au petrecut izolarea, timp de o lună, pe insula Olhuveli. Le-au mulțumit autorităților locale că n-au perceput taxe exagerate, dar și personalului care le-a stat la dispoziție.

“Ei fac tot posibilul pentru a face din carantină o experiență cât mai frumoasă pentru noi. Așa că seara pun muzică, au DJ și uneori chiar ne simțim prost pentru că nimeni nu dansează”, a spus Khaled.

În Maldive, cei doi au dat peste alți proaspăt-însurăței FOTO: Facebook

În stațiune sunt carantinate aproximativ 70 de persoane, multe dintre ele fiind în luna de miere. Singura diferență, potrivit lui Peri, este că ceilalți “au ales Maldivele ca destinație pentru luna de miere – noi nu am făcut-o”.

Cu toate că Insulele Maldive nu sunt tocmai locul cel mai rău în care să-ți petreci carantina, cei doi abia așteaptă să ajungă la Dubai.

Ei spun că nu au reușit să viziteze plaja decât “de câteva ori”, din cauza ploilor abundente din sezonul musonilor și, de asemenea, fiindcă este luna sfântă a Ramadanului.

Ambii au încercat să-și reia joburile, dar le e greu să facă asta numai prin videoconferințe.

Dacă s-ar fi întors în Egipt, îi aștepta o carantină de 14 zile

Pentru a ajunge la Dubai nu este simplu. În calitate de rezidenți ai Emiratelor Unite, dar fără cetățenie, aceștia spun n-au avut voie să zboare spre Golf.

Un zbor de repatriere spre Egipt ar fi putut fi o opțiune, dar ar fi însemnat o carantină de 14 zile într-o locație guvernamentală. Și tot nu s-ar fi putut întoarce la Dubai.

Cât i-a costat această aventură? Cei doi au spus că vor face calculele când se vor întoarce la Dubai, fiindcă vor necesita mult timp.

“În locuri ca acesta ar trebui să fie plin de lume și să fie multă voie-bună, dar nu este cazul acum”, a spus Khaled.

“De multe ori, când vorbim cu cunoscuții și le spunem că suntem blocați în Maldive, toți râd și spun că ar vrea să fie în locul nostru. Dar nu e așa simplu, e stresant. Bucurați-vă că sunteți acasă, cu familia. Aș da orice pentru asta”, a concluzionat Peri.

Acest cuplu nu este singurul rămas blocat în Maldive. Iată povestea altor tineri prinși în “capcană” în Maldive.

Urmărește-ne pe Google News