Două animale îmblânzite au fost duse pe front alături de trupele Moscovei și vor urma altele dacă se va dovedi că experimentul funcționează.

Este vorba despre două femele luate din regiunea siberiană Khakassia și crescute de Aleksandr Konchakov, un îmblânzitor de lupi.

De asemenea, acesta încrucișează lupii cu câinii de vânătoare ruși Laika pentru a fi folosiți în război.

Konchakov a vizitat zona de război înainte de a trimite lupii pe câmpul de luptă.

Militarii ruși spun că animalele au un bun simț al mirosului, sunt sociabile și active și pot avertiza în avans asupra pericolului.

„Puii mi-au fost pur și simplu aduși de vânători. Ei [soldații] au cerut [să îi duc la război].
Ei au cerut, așa că eu i-am dat”, a spus Konchakov, precizând că lupii au o „intuiție” excelentă și sunt „inteligenți”.

Frontul Popular Panrus (ONF) a vorbit despre faptul că doi pui de lup au fost solicitați în mai de soldați și că aceștia trebuie să crească înainte de a fi trimiși să se alăture trupelor.

„Există opinia că lupii sunt mai deștepți decât ciobanii și, dacă sunt antrenați corespunzător, pot deveni bune ajutoare. Aleksandr colectează și transportă în mod regulat ajutoare umanitare în zona (de război) pentru soldații noștri. În timpul ultimei călătorii comune cu Frontul Popular, militarii i-au cerut doi pui de lup pentru a-i ajuta”, a precizat ONF.

„Sper că aceste două femele lup, care vor fi acum cu luptătorii noștri, nu vor fi rănite și că soldații vor avea grijă de ele și le vor asigura siguranța. La rândul lor, animalele vor salva viețile soldaților noștri”, a declarat și directorul general al Marelui Circ de Stat din Moscova, Edgard Zapashny.

Foto: 123rf.com

Urmărește-ne pe Google News