În acest caz, s-a deschis o anchetă internă, dar și dosar penal pentru nerespectarea regulilor de securitate și sănătate în muncă.

Totul s-a petrecut la un antrenament la care participau tineri agenți, proaspăt angajați în cadrul structurilor Poliției Galați.

Unul dintre ei, angajat de mai puțin de un an la Secția 4 Poliție, a fost trimis să facă un exercițiu de încătușare împreună cu un luptător de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale. La un moment dat, în timpul procedeului, polițistul de la trupele speciale i-a rupt mâna tânărului său coleg, care a fost dus la spital și operat.

Luptătorul SAS este acum subiectul unor cercetări privind modul în care a efectuat procedura de încătușare în timpul antrenamentului. S-a deschis o anchetă internă, dar s-a făcut și dosar penal pentru nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă. 

Aceste antrenamente sunt de rutină și se fac în mod regulat cu personalul nou încadrat în poliție, mai ales în condițiile angajărilor din sursă externă și chiar al absolvenților unităților de învățământ ale MAI.

Urmărește-ne pe Google News