De altfel, România va deține presedinția UE la data la care se va produce BREXIT-ul. Dacă Marea Britanie și Uniunea Europeană vor pune capăt „divorțului lor” la termen, adică la începutul lui 2019, țara care se va afla în acel moment la președinția prin rotație a Consiliului UE va fi România. Soarta UE după Brexit va fi decisă, anul viitor, la Sibiu.

Astfel, Ministerul Afacerilor Europene (MAE), care pregăteşte preluarea preşedinţiei Consiliului UE de către România în prima parte a anului 2019, a organizat, în colaborare cu Ministerul Educaţiei Naționale (MEN), un concurs pentru stabilirea logo-ului de ţară.

Concret, ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a dat o circulară prin care elevii şi studenţii erau îndemnaţi să propună un logo pentru România. Potrivit unor surse diplomatice, Ministerul Afacerilor Europene a primit 122 de variante de logo, dintre care au fost selectate, în primă fază, 19. „Din cele 19, au fost alese de juriu, în final, 4“, au explicat sursele citate pentru adevarul.ro

Decizia a fost luată în urma unui concurs organizat de Ministerul Afacerilor Europene (MAE) şi jurizat de 19 persoane, printre care Rareş Bogdan, Dana Grecu, Bogdan Chirieac şi Bogdan Naumovici.

Surse din juriu au declarat că decizia în favoarea lupului dacic a fost luată, săptămâna trecută, cu o majoritate covârşitoare de 80%. Așadar, în 2019, logo-ul pe care îl vom arbora la Bruxelles va fi lupul dacic, o propunere venită din partea unui student.

„Unul dintre argumente a fost că acest logo a primit multe voturi pe Facebook. Unii membri ai juriului au încercat să explice că logo-ul României trebuie să însemne ceva şi pentru restul cetăţenilor UE, dar votul final a fost covârşitor în favoarea lupului. Oricum, varianta pe care o vedeţi acum e una îmbunătăţită. În primă fază, scrisul era greşit şi culorile erau inversate“, au relatat surse diplomatice pentru sursa citată.

Logo-ul României pentru preşedinţia UE. Juriul care a decis „Lupul dacic” drept câștigător:

  1. Alina Bârgăoanu, decan al Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti.
  2. Rareş Bogdan, realizator al emisiunii „Jocuri de putere“, Realitatea TV.
  3. Andrei Borţun, preşedinte „The Institute“.
  4. Dan Cărbunaru, director „Calea Europeană“
  5. Bogdan Chirieac, analist politic.
  6. Oana Cociaşu, preşedinte Consiliul Român pentru Publicitate.
  7. Mihai Coman, fondator şi decan al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, Universitatea din Bucureşti.
  8. Bogdan Deleanu, membru fondator „Europuls“
  9. Victor Dobre, director executiv International Advertising Association.
  10. Mircia Dumitrescu, grafician, pictor şi sculptor, membru corespondent al Academiei Române, secţia de Arte, Arhitectură şi Audiovizual.
  11. Bogdan Enoiu, manager general McCann Erickson Bucureşti.
  12. Laura Frunzeti, director executiv Consiliul Român pentru Publicitate.
  13. Dana Grecu, realizator al emisiunii „Adevăruri Ascunse“, Antena 3.
  14. Sabina Iosub, realizator al emisiunii „Be EU“, Antena 3.
  15. Bogdan Naumovici, managing partner „23 Communication Ideas“.
  16. Anne Marie Obretin, director executiv Uniunea Agenţiilor de Publicitate din România.
  17. Gabriel Pătru, preşedinte Asociaţia Industriei de Marketing şi Publicitate Online din România.
  18. Maria Predoiu, preşedinte International Advertising Association România.
  19. Iuliana Rada, director de program, Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile, Platforma RO 2019.

Nu rata un editorial de Claudiu Săftoiu. România jalonează viitorul european: preia președinția UE la 1 ianuarie 2019 și organizează primul Summit UE post-Brexit, la Sibiu.

FOTO: adevarul.ro


CITEȘTE ȘI… VIDEO EXCLUSIV/ Gabi Jugaru nu mai face farse! S-a întors la cântat și și-a transformat casa în cârciumă de cartier!


 

 
 

Urmărește-ne pe Google News