Agresorul în vârstă de 27 de ani, Michael McLendon, şi-a omorât, într-o acţiune imposibil de înţeles, mama, bunicii, mătuşa şi unchiul, împuşcând apoi mortal soţia adjunctului de şerif din oraşul Geneva şi fetiţa acestora de 1 an şi jumătate dar şi alte trei persoane necunoscute.

Atacul a început în casa în care criminalul locuia cu mama sa, în oraşul Kinston, la graniţa cu statul Florida. Un trecător a văzut casa în flăcări şi a alertat autorităţile. Pompierii au găsit înăuntru corpul neînsufleţit al mamei lui McLendon, care a fost împuşcată, şi rămăşiţele a patru câini.

McLendon s-a îndreptat apoi spre oraşul Geneva, unde şi-a împuşcat mortal bunicii, unchiul şi mătuşa. Soţia adjunctului de şerif din Geneva, care locuia într-o casă din apropierea celei a bunicilor agresorului, a căzut şi ea victimă acestui asalt, împreună cu fiica sa, de doar 1 an şi jumătate. Un al doilea copil al adjunctului de şerif a fost serios rănit şi transportat de urgenţă la un spital din Florida.

Înarmat cu o armă semiautomată, atacatorul a omorât la întâmplare şi un bărbat care locuia într-o rulotă, în curtea familiei sale. Ulterior, asasinul a plecat pe autostrada 52 şi a tras cel puţin şapte focuri de armă spre una dintre maşinile de poliţie care îl urmăreau, rănind un ofiţer.

Ultimele victime ale acestei tragedii au fost o femeie care lucra la o benzinărie de pe autostrada 52 şi un bărbat, surprins în incinta uzinei în care individul s-a sinucis, în momentul în care a fost încercuit de autorităţi.

„E imposibil de explicat sau de descris ceea ce s-a întâmplat”, a declarat, pentru CNN, şeriful din Geneva, Greg Ward.

Autorităţile au oferit informaţia că McLendon, autorul unuia dintre cele mai sângeroase incidente din istoria Statelor Unite ale Americii a lucrat, în trecut, chiar la uzina unde şi-a pus capăt zilelor la finalul masacrului.

Urmărește-ne pe Google News