Cea de-a IX-a ediție a Concursului Național de Aranjamente Florale și-a desemnat câștigătorii, după o competiție plină de emoții, creativitate și măiestrie. Marele premiu a fost câștigat de Mădălina Lazăr (Mădălina Mocanu Design), o tânără antreprenoare, pasionată de domeniu și consacrată ca unul dintre cei mai apreciați designeri florali din România. Locurile II și III au fost ocupate de Florinela Solomon (Maison Dadoo) și Cosmina Janina Dumitrache (Flora Studio).
Cele 3 câștigătoare sunt din București și s-au mai remarcat pe parcursul edițiilor precedente în care au participat. Astfel, Mădălina Lazăr este și câștigătoarea primei ediții, Cosmina Janina Dumitrache a luat mențiune în 2004 iar Florinela Solomon și-a revendicat locul III anul trecut. De asemenea, Premiul de Popularitate îi revine Irinei Soficiuc. Fiecare dintre cei 54 de concurenți au avut la dispoziție o oră și același set de flori și accesorii pentru a-și demonstra talentul în elaborarea unui aranjament de masă pentru o petrecere în aer liber. Elementul de noutate al concursului a fost reprezentat de punerea la dispoziție a două vase pe care concurenții au fost invitați să le conecteze într-un mod creativ, sărbătorind, astfel, colaborarea dintre Olanda și România.
Dincolo de realizarea tehnică impecabilă, abordarea pe care Mădălina Lazăr a avut-o pentru a conecta cele două vase a fost unanim considerată ca foarte creativă. Cele două „grădini secrete” comunică una cu cealaltă în continuitate ceea ce a răspuns foarte inspirat atât cerinței legate de colaborarea bilaterală româano-olandeză cât și celei legate de comunicarea interumană din tema concursului.
Demonstrație de Artă Florală la Ateneu
Concursul Național de Aranjamente Florale marchează din 2010, sărbătorirea Zilei Naționale a Olandei în România și se adresează atât designerilor floriști, antreprenorilor în sectorul floristic, organizatorilor de evenimente cât și publicului iubitor de artă florală. În acest context, unul dintre cei mai în vogă designeri florali din lume de origine olandeză, Dennis Kneepkens, a făcut în premieră, în România, în fața Ateneului Român, o demonstrație florală de poveste folosind ,,ingrediente inedite precum crengi de liliac, flori exotice și soiuri noi în structuri și abordări inovatoare.
Olanda este cel mai mare exportator de flori și plante din lume cu 4,32 miliarde de bulbi de lalele produși în fiecare an, 80% dintre aceștia fiind comercializați la nivel mondial. De asemenea, din 1800 de soiuri de noi plante intrate pe piața Europeană, 65% sunt olandeze.
CITEȘTE ȘI:
EXCLUSIV/ Dați în judecată de Paul Ciuci, Compact îl cheamă la tribunal pe muzician