Mama și copiii au fost preluați de pe Aeroportul din Adana. Ulterior, alți șapte cetățeni români, studenți Erasmus, aflați într-o zonă puternic afectată în urma seismelor, au fost preluați de pe Aeroportul din Malatya, precizează MAE.
„Ca urmare a demersurilor Ambasadei României la Ankara, un voluntar de cetățenie română a asigurat sprijinul necesar deplasării studenților la aeroport”, a transmis MAE.
Acest grup se adaugă celor 21 cetăţeni români repatriaţi luni, 6 februarie, respectiv marți, 7 februarie.
„Astfel, până în prezent, cu ajutorul zborurilor umanitare MApN, au fost repatriați 31 de cetățeni români și doi cetățeni polonezi. Alți 5 cetățeni români s-au repatriat, inclusiv cu asistența Ambasadei de la Ankara, cu un zbor de linie în cursul acestei zile”, precizează MAE.
Potrivit MAE, la nivelul Ambasadei României la Ankara mai este în atenție situația unui alt grup de 10 români care vor să fie repatriați, dar care se află la distanţă mare de aeroporturile Adana și Malatya.
MAE reamintește faptul că cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Ankara: +90.312.447.7945 și +90.312.447.7940, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. Totodată, cetățenii români au la dispoziție și telefonul de urgență al secției consulare de la Ankara: +90.532.318.1726.