Astfel, mersurile trenurilor naționale (TGV, Ouigo), locale (TER, Intercités, Transilien) și internaționale (Thalys, Eurostar) vor fi perturbate din cauza noilor proteste ale francezilor față de reforma pensiilor.

De asemenea, sindicatele aeroporturilor din Paris (Charles-de-Gaulle și Orly) au anunțat că se vor alătura grevelor, ceea ce va duce la perturbări ale zborurilor. Pasagerii vor fi anunțați de eventuale anulări sau întârzieri ale curselor aeriene prin mesaje.

Totodată, Sindicatul Național al Personalului Navigant Comercial (SNPNC-FO) a prevăzut o mișcare socială care privește însoțitorii de bord ai companiei aeriene Vueling, ceea ce va duce la întârzieri sau anulări de zboruri. Iar pentru perioada 2-3 mai, Direcția Generală a Aviației Civile (DGAC) a solicitat companiilor aeriene să renunțe la 33% din programul de zbor la Aeroportul Paris-Orly, ca urmare a grevei controlorilor aerieni.

În plus, și transportul public urban va fi afectat din cauza modificării traseelor unor linii de transport, pe fondul demonstrațiilor planificate în orașe, a informat MAE. Se recomandă cetățenilor să consulte site-urile rețelei locale de transport pentru prognoze ale traficului, precum și site-ul RATP pentru detalii privind circulația din regiunea pariziană.

Conform informațiilor Ministerului de Externe de la București, este posibilă prelungirea grevei și după 1 mai, în anumite sectoare, inclusiv în transportul public.

Urmărește-ne pe Google News