Astfel, unele zboruri vor fi anulate, altele urmând a fi redirecționate către aeroporturi din apropiere. Operațiunile vor fi reluate când condițiile o vor permite”, a precizat MAE, marți, 23 iulie.

Instituția condusă de Luminița Odobescu a recomandat ca românii să ceară detalii companiei aeriene cu care zboară înainte să ajungă la aeroport.

Cei afectați pot cere asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatul României la Catania: +39095537909, +39095536139. De asemenea, românii care au o situațue cu un caracter de urgență au la dispoziție linia telefonică de urgență a Consulatului României la Catania: +393209653137.

Etna, unul dintre cei mai activi vulcani din lume, a avut o activitate intensă în ultimele zile, aruncând cenuşă şi lavă fierbinte.

Aeroportul din Catania a mai fost închis la începutul acestei luni din cauza cenuşii expulzate în atmosferă în urma erupţiei vulcanului. Aeroportul este un nod aerian important pentru estul Siciliei, unde sosesc mai multe aeronave decât în capitala Palermo.

Urmărește-ne pe Google News