„În contextul celor mai recente evoluții ale situației de securitate din Republica Libaneză și al riscului crescut de escaladare, este în vigoare un avertisment de călătorie pentru Republica Libaneză, nivel 8/9-EVITAȚI ORICE CĂLĂTORIE, pentru întreg teritoriul acestui stat”, a transmis instituția condusă de Luminița Odobescu.

MAE a precizat că în acest moment sunt riscuri uriașe de securitate, „care afectează inclusiv disponibilitatea zborurilor comerciale și a rutelor de deplasare”, a recomandat românilor aflați în Liban „să părăsească teritoriul acestui stat prin cursele aeriene încă disponibile”.

„Totodată, MAE recomandă cu fermitate cetățenilor români care se află în Republica Libaneză să își înregistreze prezența la Ambasada României la Beirut”, se arată în comunicat. Înregistrarea ajută ambasada să știe cine sunt românii care se află în Liban, o măsură de siguranță recomandată pentru a asigura protecția și asistența consulară.

Valuri de atacuri ale Israelului asupra Hezbollah

Israel a lansat luni, 23 septembrie, un val extins de atacuri aeriene asupra țintelor Hezbollah, provocând moartea a cel puțin 270 de persoane, inclusiv femei, copii şi medici, arată cel mai recent bilanț. Totodată, aproape 5.000 de alte persoane au fost rănite în mai puţin de o săptămână în atacurile israeliene.

Loviturile aeriene au intensificat presiunea asupra Hezbollah, care săptămâna trecută a suferit un atac pe care secretarul său general Hassan Nasrallah l-a numit „fără precedent în istoria” grupării, după ce mii de pagere și dispozitive walkie-talkie folosite de membrii săi au explodat, făcând numeroși morți și răniți. Operațiunea a fost atribuită Israelului, care a negat implicarea.

Sute de persoane au fugit din calea acestor atacuri în sudul Libanului, după ce armata israeliană a anunţat că-şi intensifică bombardamentele împotriva mișcării islamiste libaneze Hezbollah.

Urmărește-ne pe Google News