Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa au finalizat cercetările specifice în dosarul cărnii aparent alterate, cauză în care au fost trimişi în judecată Răzvan Dimoftache, Daniela Violeta Calotă, Daniel Stanciulescu, Cristina Braşoveanu, Emilian Augustin Şuică, Denis Omer, Ibraim Şenol, Nicu Boiciuc, Elena Bozuc şi SC All Plus Consulting SRL. Dosarul a fost trimis spre soluţionare Tribunalului Constanţa, instanţă care a decis menţinerea sub control judiciar atât a lui Răzvan Dimoftache, cât şi a Danielei Violeta Calotă. Hotărârea Tribunalului nu este definitivă, ea fiind atacată la Curtea de Apel Constanţa.

Potrivit rechizitoriului, document care se află la Tribunalul Constanţa, procurorii au ajuns la concluzia că, „în perioada 2014 – 10 februarie 2016, s-au comercializat, în mod constant, carne şi produse din carne alterate, vătămătoare pentru sănătatea umană“. ”La începutul fiecărei zile de activitate cu clienţii, angajaţilor li se solicita să modifice termenul de valabilitate consemnat pe eticheta fiecărui produs, împunându-li-se să fie trecut drept termen de valabilitate ziua în curs“, se arată în rechizitoriu, potrivit ziuaconstanta.ro.

”În situaţia în care produsele din carne prezentau mâzgă, angajaţii ştergeau aceste produse cu apă şi cu oţet pentru a crea aparenţa că aceste produse sunt proaspete, iar în situaţia cârnaţilor au fost martore care au indicat că, dacă aceste produse se înverzeau, fiind alterate, erau şterse cu detergent. În mod constant, martorii audiaţi în cauză au declarat că, în situaţia în care carnea nu se vindea la sfârşitul unei zile de lucru, la magazinul 9, aceste cantităţi de carne erau returnate la magazinul 13. În acest magazin se proceda la tocarea cărnii care nu se vânduse, iar din această carne se preparau cârnaţi. Slănina şi oasele de porc care se învecheau erau fie afumate, fie fierte, iar apoi erau scoase din nou la vânzare. (…)”, potrivit rechizitoriului.

”Referitor la condiţiile de igienă în care se desfăşura activitatea, a rezultat faptul că spaţiul în care erau expuse la vânzare carnea şi produsele din carne erau pline de gândaci, iar pentru combaterea acestora, la sfârşitul fiecărei zile, angajatele foloseau diferite soluţii toxice pentru alimente cu care stropeau pardoseala, în dreptul vitrinelor frigorifice, sau spălau cu clor“, se mai arată în actul de sesizare a instanţei de judecată.

La momentul trimiterii dosarului către Tribunalul Constanţa, spre soluţionare, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa a dispus disjungerea şi declinarea competenţei de soluţionare către Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul teritorial Constanţa, în vederea cercetării a două presupuse fapte de corupţie.

 
 

Urmărește-ne pe Google News