Conceptul Amazon Go era deja în test încă de la sfârșitul anului 2016.

Cum funcționează Amazon Go

Accesul în magazin se face pe baza aplicației Amazon. Înăuntrul său, o serie de camere de supraveghere și sisteme inteligente te urmăresc ce produse ridici din raft și pui în coș. Odată luat un produs, acesta este automat adăugat în lista digitală de cumpărături a clientului. Acesta poate pleca din magazin fără să plătească nimic. Banii sunt extrași din cardul său automat. Dacă aceștia pun bunul înapoi, acesta este eliminat din lista lor.

Amazon a făcut deja mai mulți pași dinspre comerțul online spre cel clasic. Anul trecut, gigantul a achiziționat lanțul Whole Foods pentru 13,7 miliarde de dolari, care are circa 500 de magazine în SUA.

De asemenea, presa a scris că în acest an ar putea prelua lanțul de supermarketuri Target, care are circa 1.800 de unități.

Totuși, chiar și în aceste condiții, Amazon tot ar fi extrem de departe de WalMart, care are circa 11.000 de magazine în toată lumea.

Avantaj în fața concurenților

Totuși, analiștii sunt convinși că un magazin care elimină cozile ar fi un avantaj competitiv important în fața celorlalte grupuri din comerțul tradițional.

Pe de altă parte, nici Amazon nu a anunțat extinderea conceptului Amazon Go către toate unitățile Whole Foods.

Probleme de rezolvat

Potrivit Reuters, Amazon are probleme cu… copiii. Când aceștia au fost aduși în magazinul Amazon Go, aceștia au provocat haos, luând diverse obiecte și apoi plasându-le în locuri diferite, derutând sistemele.

De asemenea, la accesul la secțiunea de bere și vin se face numai după ce un alt angajat verifică buletinele doritorilor, pentru a vedea dacă aceștia au vârsta legală.

Amazon se extinde cu repeziciune în tot mai multe domenii. Gigantul ar putea lansa în acest an un concurent pentru YouTube, deoarece Amazon se află într-o dispută comercială cu Google. De asemenea, Amazon produce acum filme, este cea mai mare ”librărie” virtuală din lume datorită e-readerelor Kindle, cel mai mare retailer online de pe planetă și cel mai mare furnizor de servicii de cloud computing din lume.

Pe serverele sale sunt găzduite companii ca Netflix sau Twitter.

Jeff Bezos, fondatorul și directorul general al Amazon, a devenit cel mai bogat om din istorie, cu o avere de peste 105 miliarde de dolari.

Urmărește-ne pe Google News