Întâlnirea a avut loc la sediul Parlamentului României iar discuţiile au vizat aspecte legate de identificarea soluţiilor de îmbunătăţire a legislaţiei privitoare la funcţionarea autorităţii judecătoreşti şi comunicarea directă între Parlament, ca autoritate publică şi Consiliul Superior al Magistraturii, ca o componentă de bază a autorităţii judecătoreşti.
De asemenea, potrivit unui comunicat al CSM, au fost abordate teme de actualitate privind suveranitatea Parlamentului şi independenţa justiţiei şi au fost propuse modalităţi de eficientizare a comunicării inter-instituţionale directe, convenindu-se asupra unor întâlniri periodice la nivel de aparat tehnic.
„După cum ştiţi, din păcate, ultimii ani au fost marcaţi de acţiuni aflate la limita Constituţiei, după o expresie deja consacrată, care mie îmi sună, de fapt, că limita Constituţiei era, în fond, depăşită. Aceşti ani au fost marcaţi, de asemenea, de dezechilibre între puterile statului, de confruntări verbale contraproductive şi de conflicte interinstituţionale neavenite, care nu numai că au consumat timp şi energie, dar au blocat de asemenea soluţionarea unor probleme şi au creat şi altele noi. În opinia mea, a venit vremea să punem capăt acestor practici nocive şi să le înlocuim cu dialogul constructiv şi cu cooperarea directă şi sinceră la nivel interinstituţional”, a spus Tăriceanu.