Plimbarea pe sub magnoliile din faţa Muzeului Ţării Crişului este un rit pentru mulţi orădeni. Mii de flori şi boboci au apărut pe crengile arborilor din parcul Muzeului. Orădenii se opesc în dreptul lor, le admiră, le simt mireasma plăcută, şi bineînţeles le fac fotografii, ducând amintirea cu ei, scrie VoceaTransilvaniei.
Fie că sunteţi orădeni, fie că sunteţi în vizită sau vă aflaţi doar în trecere prin Oradea, merită să vă rupeţi , câteva clipe, din agitaţia zilnică, să păşiţi în curtea Muzeului şi să admiraţi spectacolul de culoare şi eleganţă al florilor. Pe langă faptul că are nişte flori foarte frumoase, magnolia este şi o plantă foarte interesantă.
Magnolia a apărut înainte ca pe Pământ să existe albine. Polenizate acestor flori minunate este făcută de gândaci. În România, Magnolia a fost cultivată pentru prima dată pe la sfârşitul secolului XIX, în parcurile şi grădinile din ţară. De atunci ea a fost foate bine adaptată, în special, în zonele cu un climat blând. Chiar dacă magnolia se află pe Pământ de 95 de milioane de ani, aceasta a fost descoperită de europeni abia în 1703 şi a fost botezată dupa Pierre Magnol, un botanist francez.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro