„Potrivit informaţiilor de la această oră procesul de votare decurge fără probleme în întreaga ţară. Ca şi în prima zi procesul de votare a început la ora 7,00 şi se va desfăşura până la ora 21,00. Pe parcursul nopţii efectivele Ministerului Afacerilor Interne au asigurat paza secţiilor de votare pe care le-au predat în această dimineaţă preşedinţilor birourilor electorale ale secţiilor de vot, cu sigiliile intacte”, a afirmat Dajbog.

Deși nu au fost evenimente care să tulbure liniștea publică, în prima jumătate a zilei de sâmbătă, au fost înregistrate 29 sesizări privind posibile infracţiuni sau contravenţii legate de desfăşurarea referendumului pentru revizuirea Constituţiei.

Secțiile de votare s-au redeschis duminică, la ora 07.00, în a doua zi de referendum pentru definirea familiei. Astfel, cetățenii mai pot vota până la ora 21.00. Prima zi a referendumului s-a încheiat cu o prezenţă de 5,72%, la urne venind 1.046.583 de votanţi din cei aproape 19 milioane de cetățeni cu drept de vot.

Cetățenii sunt chemați să se pronunțe dacă sunt de acord pentru schimbarea definiției familiei din Constituție, în așa fel încât formularea „căsătoria liber consimțită între soți” să fie schimbată în „căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie”.

Cei care merg la vot vor putea răspunde cu DA sau NU. Pentru ca referendumul să fie valabil, trebuie să participe cel puțin 30% din numărul persoanelor înscrise pe listele electorale.


VIDEOREPORTAJ în localitatea Curcubeu, despre referendum şi homosexuali. «Spitale, nu! Şosele, nu! Bani nu ne dă?»


GALERIE FOTO| Presa străină scrie pe larg despre referendumul pentru familie organizat în România: E vorba de clarificarea limbajului din Constituție


Cum explică Viorica Dăncilă faptul că a votat în favoarea căsătoriilor gay, în 2015: „Am votat pentru deoarece aşa este democraţia”


VIDEOREPORTAJ/ «Sigur Dragnea nu e heterosexual, se vede pe fizicul lui». În patima votului, în satele de lângă București


Cum arată buletinul de vot la referendumul pentru definirea familiei. Dacă scrii ceva pe buletin, dar pui ștampila corect, votul e valabil


Capcana din Ordonanţa de organizare a referendumului, liber la fraude; Cum poate un alegător să fie prezent la vot, dar să nu voteze


 

 
 

Urmărește-ne pe Google News