Verificaţi dacă mai există fonduri

Astfel, în primă fază, pacientul va merge la medicul de familie şi îşi va lua biletul de trimitere pentru analize. Cu acesta se va duce la un spital/clinică/laborator, unde îi vor fi recoltate probele. În câteva zile, îşi va ridica rezultatele de la respectiva unitate şi se va întoarce cu ele la doctorul care i le-a prescris. Însă aceasta este varianta cea mai fericită.
Există posibilitatea ca unitatea medicală la care a mers pacientul să nu mai aibă fonduri. Şi asta pentru că CNAS oferă, lunar, sume fixe pentru analizele gratuite fiecărei unităţi în parte, iar când acestea sunt epuizate, pacientul fie scoate bani din buzunar, fie aşteaptă fondurile din luna următoare. Aşa că înainte de a merge la o clinică, mai bine daţi un telefon şi întrebaţi dacă au fonduri.

Schimbări în programul de vaccinare al bebeluşilor

De câteva luni, în cabinetele medicilor pediatri şi ale celor de familie au ajuns doar câteva doze din vaccinurile care se administrează bebeluşilor, asigurate de Ministerul Sănătăţii. Ieri însă, medicii au fost anunţaţi că vaccinurile au sosit, dar că grila de imunizare s-a modificat. Astfel, bebeluşii vor fi înţepaţi la naştere, în maternitate, apoi la 2, 6 şi 11 luni – la medicul de familie- în loc de 2, 4, 6 şi 12 luni, cum se proceda până acum.
 

 
 

Urmărește-ne pe Google News