UPDATE ora 19.58: Centrul INFOTRAFIC din IGPR a transmis că, între stațiile Basarab și Gara de Nord, un tren Regio Călători, format din 6 vagoane și care circula pe relația București Nord-Brașov, „a colizionat o locomotivă”. Traficul feroviar este întrerupt și se estimează reluarea normală a circulației după ora 20:00.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

UPDATE ora 19.55: CFR Infrastructură a transmis că incidentul s-a petrecut în jurul orei 18:30, când un tren Regio Călători cu plecare din Gara de Nord, de la linia 11, în timpul procedurilor pentru schimbarea direcției de mers a locomotivei și apoi de cuplare la garnitură, „s-a produs tamponarea primului vagon, în care erau deja urcați călători”.

UPDATE ora 19.50: 15 persoane cu leziuni minore au fost asistate de către echipajele de prim-ajutor, dintre care 8 au fost duse la spital, a anunțat ISU.

„Pentru optimizarea misiunii de răspuns, a fost activat Planul Roșu de intervenție care presupune suplimentarea resurselor care intervin la fața locului”, au transmis pompierii. În scurt timp, Planul Roșu de Intervenție a fost dezactivat.

***

Știrea inițială: Din primele informații, a fost o coliziune intre locomotiva Regio Călători și propriile vagoane, iar locomotiva a rămas fără frâne și s-a ciocnit de vagoane.

Unii dintre călătorii care erau în tren și stăteau în picioare au căzut, dar nu sunt răniți grav și nici persoane decedate, au precizat reprezentanții Ministerului Transporturilor.

Incidentul va fi anchetat de Agenția de Investigare Feroviară Română.

Urmărește-ne pe Google News