UPDATE ora 20.45: World Class România a transmis că va colabora cu autorităţile „pentru a remedia rapid şi eficient toate deficienţele identificate”.
„În urma închiderii temporare a unor cluburi World Class din Bucureşti, ca urmare a acţiunilor Corpului de Control al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, reţeaua de health & fitness World Class România doreşte să transmită publicului un mesaj clar şi transparent de angajament pentru respectarea tuturor normelor legale şi de asumare a responsabilităţii pentru remedierea oricăror deficienţe identificate”, se arată în comunicatul citat de Agerpres.
***
Știrea inițială: Reprezentanţii ANPC Bucureşti-Ilfov au făcut miercuri, 14 februarie, o amplă acţiune de control la 19 săli aparţinând World Class România SRL, pentru a verifica modul în care se respectă legea.
Principalele nereguli depistate au fost: aparate de fitness fără avertismente traduse în română şi mod de utilizare, suplimente alimentare vândute cu deficienţe de etichetare, saune saline fără buton de panică, scări instabile de acces în piscină, zone cu risc de accidentare, lipsa informaţiilor privind modul de utilizare a uscătoarelor de păr și echipamente cu grad avansat de uzură.
Au mai fost descoperite deficienţe igienico-sanitare: pereţi şi tavan cu exfolieri de vopsea, sistemul de ventilaţie a aerului în incintă cu acumulări de praf, mucegai la îmbinarea dintre perete şi paviment în cabinele de duş, pereţi neigienizaţi şi cu infiltraţii şi canapele ce aveau rupturi ale materialului.
VEZI GALERIA FOTOPOZA 1 / 3Astfel, 7 săli de sport World Class au fost închise temporar şi s-a cerut închiderea pe 6-12 luni a altor 3, situate în Calea 13 Septembrie nr. 90, Strada Barbu Văcărescu nr. 164A şi Bulevardul 1 Decembrie 1918 nr. 33A.
În plus, au fost date amenzi de 116.500 de lei şi au fost oprite temporar de la vânzare suplimentele alimentare neconforme.
Controalele vor continua, a precizat ANPC.
„A face sport nu ar trebui să implice şi riscuri neprevăzute. Parcă revine povestea pe care o auzeam în copilărie: «Îl spălăm sau facem altul?» În momentul în care te hotărăşti să deschizi noi locaţii, trebuie să te asiguri că primele nu au devenit ruină! Scuzele operatorului economic sunt de prisos! Iată că, în schimb, am câştigat un campionat: cel al dispreţului faţă de consumator”, a declarat Horia Constantinescu, preşedintele ANPC.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
Aura1 • 15.02.2024, 05:50
Mai mult este vorba de siguranță, aparatele să fie ce trebuie și toate celelalte...
K476 • 14.02.2024, 20:12
The ANPC standard is extraordinarily high , it's just luxury. If I see such high standards I don't even come close for fear that it costs too much.