Acestea sunt câteva idei prezentate în cadrul Transcentral Urban Bucureşti (TUB), un proiect conceput de mai multe birouri de arhitectură din Capitală, care propun transformarea mai multor străduţe din centrul oraşului în artere pietonale.

Municipalitatea a cumpărat cu 100.000 de euro planul TUB, iar de luna viitoare se va organiza licitaţia pentru stabilirea firmei ce va realiza zonele de promenadă.

Încep demolările în perimetru

Proiectul Transcentral Urban Bucureşti prevede şi schimbarea zonei de la Banca Naţională a României, care să fie dedicată exclusiv pietonilor. Recent, Mugur Isărescu a declarat că toate imobilele de vizavi de bancă, de la intersecţia străzilor Doamnei cu Academiei şi până la sediul Bibliotecii Naţionale, vor fi demolate, iar în locul lor vor fi ridicate clădiri de birouri.

Bucureşti, oraşul din Europa care se dezvoltă cel mai repede

Capitala României este oraşul cu cea mai mare rată de dezvoltare din Europa, potrivit unui anchete realizate de Institutul de Cercetare Oxford Economics. Pe locul al doilea se află Sofia, capitala Bulgariei, în timp ce Varşovia polonezilor ocupă locul al treilea.

Urmărește-ne pe Google News