Printre susținătorii Kamalei Harris se numără Michael Bloomberg, fostul primar al New York-ului, Reed Hoffman, fondatorul rețelei de socializare LinkedIn, Dustin Moskowitz, cofondatorul rețelei de socializare Facebook, Eric Schmidt, fostul CEO al Google, regizorul de film Steven Spielberg și alții.

Până în august, potrivit Forbes, 28 dintre miliardarii americani au donat cel puțin câte un milion de dolari pentru grupurile care o susțin pe Kamala Harris.

Donald Trump îl are pe Elon Musk de partea lui

În același timp, Donald Trump este susținut de mulți magnați industriali americani, printre care Timothy Dunn, directorul executiv al companiei de petrol și gaze CrownQuest Operating, și Harold Hamm, cofondatorul lanțului american de retail Home Depot. Însă, de departe, cel mai celebru susținător al republicanului este proprietarul Tesla și SpaceX, Elon Musk.

În cazul lui Donald Trump, campania sa a fost susținută, până în august, de 26 de miliardari care au donat cel puțin câte un milion de dolari.

Miliardarii pot sprijini financiar un candidat, dar donațiile lor nu vor fi aflate decât după alegeri, când rapoartele finale ale Comisiei Electorale Federale vor fi emise în decembrie.

Alegerile prezidențiale americane vor avea loc pe 5 noiembrie 2024.

Există și miliardari care preferă să stea „pe bară”

Există, însă, și miliardari care, pentru moment, nu și-au manifestat susținerea pentru vreunul dintre candidați, cum ar fi Mark Zuckerberg, cofondatorul rețelei sociale Facebook, Bill Gates, fondatorul Microsoft Corporation, Jeff Bezos, findatorul Amazon, sau Warren Buffett, CEO-ul Berkshire Hathaway.

Jeff Bezos, fondatorul Amazon și al patrulea cel mai bogat om din lume, a scris, în vară, că Donald Trump „a dat dovadă de grație și curaj extraordinare sub foc literal” în urma tentativei de asasinat la un miting din 13 iulie, dar miliardarul nu l-a susținut financiar sau verbal, deși și-a manifestat admirația față de el.

Urmărește-ne pe Google News