Aceste persoane reprezintă 52,7% din populaţia rezidentă a României, cu 314.155 persoane mai mult decât în anul 2017.

Creșterile au fost determinate de racordarea populației la rețelele de canalizare nou construite, respectiv de punerea în funcțiune a unor noi stații de epurare a apelor uzate.

La nivelul regiunilor de dezvoltare, ponderea cea mai mare a populației conectată la sistemele de canalizare, în total populație rezidentă, s-a înregistrat în regiunea București-Ilfov (86,3%), urmată de regiunea Centru (65,0%) și Vest (59,4%).

Gradul cel mai redus de racordare la sistemele de canalizare s-a înregistrat în regiunile: Sud-Muntenia (36,5%), Nord-Est (36,7%) și Sud-Vest Oltenia (38,8%).

În anul 2018, în mediul urban populația conectată la canalizare a fost de 9.400.517 persoane, reprezentând 89,5% din populația rezidentă urbană a României, iar în mediul rural un număr de 892.524 persoane au beneficiat de servicii de canalizare, reprezentând 9,9% din populația rezidentă rurală a României.

Satele românești sunt la distanță de câteva sute de lei de civilizație. Țăranii nu-și permit să renunțe la WC-ul din fundul curții. „Canalizare? E pentru cei cu bani, cu putere…”

Află care e satul unde oamenii preferă WC-ul din fundul curții, deși au canalizarea la poartă. „Noi suntem bătrâni”

FOTO – Arhiva Libertatea


Citește și:
România la 100 de ani de la Marea Unire: Jumătate din populație nu e conectată la canalizare, o treime nu are apă curentă, 7 milioane de români trăiesc în sărăcie

 
 

Urmărește-ne pe Google News