„Eu, din păcate, am luat COVID și nu voi putea participa la evenimentele publice de astăzi (luni – n.r.) și de mâine”, și-a început live-ul președinta pro-occidentală a Republicii Moldova.

Maia Sandu a dat asigurări că se „simte bine”. „Nu am alte simptome decât că sunt puțin mai obosită decât altă dată, dar pentru a nu crea riscuri pentru altă lume, voi sta izolată în următoarele câteva zile”, a precizat ea.

Lidera de la Chișinău le-a transmis concetățenilor săi să fie „atenți” la coronavirusul care a afectat întreaga planetă în ultimii patru ani.

„Vreau să vă rog și pe dumneavoastră să fiți atenți, COVID-ul nu a dispărut. Atunci când observați că aveți simptome, verificați, faceți teste, discutați cu medicul dumneavoastră. Eu vă urez sănătate, să aveți grijă de voi și vă mulțumesc pentru înțelegere”, a declarat Maia Sandu.

Numărul cazurilor de COVID-19 a crescut cu 40 la sută la Chișinău, capitala Republicii Moldova. Potrivit Primăriei Municipiului Chișinău, citată de Ziarul de Gardă, în spitalele din oraș sunt internate 87 de persoane, dintre care șapte în stare gravă.

Republica Moldova va sărbători marți, 27 august, 33 de ani de la adoptarea Declarației de Independență față de Uniunea Sovietică. Cu acest prilej, președinții celor trei țări baltice – Alar Karis (Estonia), Edgars Rinkēvičs (Letonia) și Gitanas Nausėda (Lituania) – erau așteptați la Chișinău. Din cauza bolii, Maia Sandu nu va fi prezentă la evenimente.

Urmărește-ne pe Google News