Propunerea a fost lansată, miercuri, de președinta în exercițiu și acceptată de candidatul susținut de socialiști, după ce mai multe televiziuni au anunțat că vor boicota dezbaterile moderate de jurnalistul Gheorghe Gonța. Acestuia i se reproșează lipsa de integritate, după ce a recunoscut că a luat bani în plic de la politicieni. 

„Am vrut o dezbatere despre Moldova și soarta țării. Dumneavoastră ați transformat-o într-o dezbatere despre moderator. Nu asta așteaptă moldovenii. Oamenii vor să vadă planul meu și planul dumneavoastră pentru Moldova. Să scoatem moderatorul din discuție”, a spus Maia Sandu.

„Dumneavoastră sunteți contracandidatul, dumneavoastră trebuie să le vorbiți oamenilor. Așadar, duminică, la ora 10, vă aștept la Palatul Republicii, unde vom discuta în doi fără moderator – eu vă voi adresa 10 întrebări și dumneavoastră îmi veți adresa 10 întrebări. Oamenii au înțelepciunea să decidă singuri ce fel de președinte își doresc. Nu vă fie frică”, a continuat Maia Sandu.

Candidatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova și preferatul Kremlinului, Alexandr Stoianoglo, a dat curs invitației. 

„Accept propunerea dumneavoastră și sunt pregătit pentru o discuție conform condițiilor indicate de dumneavoastră. Acestea sunt, fără îndoială, foarte confortabile. Ca un compliment pentru viitor, nu eu am inițiat discuția privind inacceptabilitatea anumitor moderatori. Mă bucur, totuși, că ați găsit o soluție pentru a vă ajusta poziția”, a transmis Alexandr Stoianoglo.

Cu o zi în urmă, preşedinta în exerciţiu a Republicii Moldova, Maia Sandu, i-a propus contracandidatului său din turul doi al alegerilor prezidențiale, Alexandr Stoianoglo, să participe la o dezbatere „serioasă” despre viitorul ţării.

Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo se vor duela în turul doi al alegerilor prezidențiale, care va avea loc pe 3 noiembrie.

În urma primului tur, Maia Sandu a obținut un scor de 42,45%, iar Alexandr Stoianoglo – 25,98%.

Urmărește-ne pe Google News