Potrivit sondajului, Maia Sandu ar convinge 29,5% din respondenți, iar președintele formațiunii politice Partidul Nostru, Renato Usatîi, ar ocupa poziția a doua în topul preferințelor moldovenilor, cu 13,3%.

Pe locul trei s-ar clasa Alexandr Stoianoglo, susținut de socialiști (11,6%), iar pe patru – candidatul Partidului „Viitorul Moldovei”, Vasile Tarlev (6,1%). Ceilalți concurenți electorali ar acumula un scor sub 6%.

Totodată, 12,7% dintre participanții la sondaj sunt indeciși pe cine să voteze, în timp ce 2,7 la sută nu ar vota.

Datele aceluiași sondaj mai arată că intenția de participare la alegerile prezidențiale este ridicată. Mai exact, 84,4% dintre respondenți au declarat că vor vota cu siguranță la alegerile șefului statului. Alți 7,2% au indicat că mai degrabă ar vota.

Dacă în turul doi ar accede Maia Sandu și Renato Usatîi, scorul ar fi de 38,6% la 35,6%. Alți 15,4% nu ar vota, 7,3% nu știu, iar 3,1% nu răspund.

În cazul în care Maia Sandu s-ar duela cu Irina Vlah, pentru prima ar vota 40,2%, iar pentru a doua – 33,2%. Nu ar vota 11,8% din respondenți, 11,9% nu știu și 2,9% nu răspund.

Dacă Maia Sandu s-ar duela cu Ion Chicu, scorul ar fi de 40,7% la 30,1%. Nu ar vota 15,1%, nu știu 11,1%, iar nu răspund 3%.

La acest sondaj au participat 1.100 persoane, fără cetățeni din stânga Nistrului și diaspora. Studiul a fost realizat în perioada 19 septembrie – 10 octombrie 2024, la domiciliul respondenţilor și are o eroare maximă de ± 2,9%.

Cu trei zile înainte de alegerile prezidenţiale, autoritățile de la Chișinău au anunțat că peste 300 de persoane din Republica Moldova au fost instruite şi antrenate în Rusia cum să provoace dezordine în masă, acte de vandalism, să atace forţele de ordine în timpul protestelor şi să genereze alte tulburări pentru a destabiliza ţara.

Zeci de mii de persoane au fost racolate și plătite prin intermediul unui sistem fără precendent dirijat din Rusia pentru a vota „nu” la referendum.

Măriuţa Nistor, jurnalistă din Republica Moldova, a investigat sub acoperire reţeaua oligarhului Ilan Şor.

Alegerile prezidenţiale şi referendumul privind înscrierea obiectivului aderării la Uniunea Europeană (UE) în Constituția Republicii Moldova sunt programate duminică, 20 octombrie.

Urmărește-ne pe Google News