Cu toate acestea, alți politicieni contrazic cifrele inaintate de ministru. „Este calculul făcut de noi grosso modo (4 miliarde de lei – n.r.) pe amendamentele depuse la Ordonanţa 20 pe sănătate şi educaţie. Creşterile sunt raportate la ceea ce este în plată acum, nu ştiu de unde este impactul de 2,6 miliarde de lei pe care l-a spus dl ministru al Muncii din guvernul tehnocrat. Practic, impactul pe 4 luni e de 349 de milioane de lei, pe brut ar trebui să fie până la sfârşitul anului de 835 de milioane. Deci, nu ştiu de unde a scos un impact de 2,6 miliarde”, a declarat deputatul Rovana Plumb, citat de Agerpres.
Majorările de 15% ar trebui să aibă loc începând cu 1 decembrie 2016, pentru personalul din domeniul sănătății, iar personalul din învăţământ, de la 1 ianuarie 2017.
Pe de altă parte, preşedintele PNL, Alina Gorghiu, acuza social-democrații că vând iluzii categoriilor de persoane care nu o duc bine în România, ştiind că majorările salariale prevăzute de amendamentele la Ordonanţa 20/2016 nu pot fi aplicate, ceea ce este „o crimă politică şi un cinism fără margini”.
„Eu sper că până la urmă ideea de responsabilitate politică nu ţine exclusiv de perioada din afara campaniei, ci se aplică partidelor politice şi parlamentarilor şi în campania electorală”, a mai spus Gorghiu.