Pâinea neagră, preparată cu coloranţi periculoşi

Preşedintele Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, prof. dr. Nicolae Hâncu, a făcut ieri dezvăluiri şocante despre conţinutul pâinii.
“Pâinea neagră eu nu o mai recomand la nimeni, pentru că este într-adevăr făcută cu coloranţi. (…) Toţi producătorii de pâine – şi eu am discutat cu câteva companii din Cluj-Napoca – pun mixturi şi amelioratori. Pâinea aceea foarte crescută, cu coaja tare, are amelioratori. Şi atunci nu am făcut nimic pentru sănătate”, a declarat medicul.
El spune că nici cei care îşi fac pâinea acasă nu sunt în afara pericolului, pentru că nici conţinutul făinii nu e verificat.

Scandal uriaş iscat de aspartam

Comisia Europeană a cerut o anchetă, după ce mai multe studii efectuate asupra aspartamului (îndulcitor care se găseşte în băuturile “light”) au dovedit că acesta este dăunător. Conform specialiştilor, citaţi de cotidianul britanic Daily Mail, aspartamul provoacă avort şi diverse tipuri de cancer.

Legumele se vor scumpi iar

Ca şi cum preţurile lor n-arfi deja piperate, alimentele se vor scumpi mai mult în următoarea perioadă. Potrivit Federaţiei Agrostar, preţul acestor produse va fi majorat cu 3-5%, din cauza “condiţiilor meteo nefavorabile şi a contextului internaţional”.
Astfel, cartoful, una dintre legumele de bază de pe masa românului, se va scumpi iar, deşi în ultimele luni costul lui s-a dublat. Cu un preţ mai mare se vând şi roşiile, castraveţii, ceapa sau vinetele.

Castraveţii din Spania ne pot îmbolnăvi

O epidemie de E.coli face victime în Germania şi, se pare, ar avea ca sursă castraveţii importaţi din Spania. Bacteria a provocat moartea a patru oameni şi a afectat peste 200 de persoane, cazuri similare fiind raportate şi în Suedia, Danemarca, Olanda şi Marea Britanie.
“Este foarte posibil ca aceste legume să ajungă şi la noi. În România se importă din toată lumea, inclusiv din Spania sau din alte zone unde culturile sunt stropite şi tratate cu tot felul de substanţe. Riscul de îmbolnăvire ar fi mai mic dacă legumele ar fi bine spălate înainte de consum“, ne-a spus Dragoş Frumosu, preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Industria Alimentară.

Urmărește-ne pe Google News