Orașul va fi format din 5.000 de unități plutitoare, legate printr-o rețea de canale. Primele unități vor fi prezentate luna aceasta, iar cei care le vor cumpăra ar urma să se mute acolo la începutul lui 2024. Întregul oraș urmează să fie finalizat până în 2027.

Clădirile colorate ale orașului vor fi legate printr-o rețea de canale. Foto: waterstudio.nl

Locuitorii vor beneficia de aceleași condiții ca într-un oraș de pe uscat. Va exista energie electrică, alimentată predominant de panouri solare. Apa din sistemul de canalizare va fi tratată, apoi folosită în agricultură.

Orașul va pluti pe o lagună de 200 de hectare, astfel că spațiul oferit locuitorilor va fi mai generos decât cel din capitala Maldivelor.

Male este unul dintre cel mai dens populate orașe din lume, cu peste 200.000 de locuitori într-o zonă de aproximativ 8 kilometri pătrați.

Referitor la prețurile unei locuințe, ele vor fi competitive cu cele din insula artificială Hulhumalé, începând de la 150.000 de dolari pentru o garsonieră sau 250.000 de dolari pentru un apartament cu mai multe camere.

Vedeți în galeria de mai jos cum ar urma să arate orașul plutitor:

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

Proiectul, un joint venture între dezvoltatorul imobiliar Dutch Docklands și Guvernul Maldivelor, nu este conceput ca un experiment sau o viziune futuristă, scrie CNN, ci este construit ca o soluție practică la realitatea dură a creșterii nivelului apelor, care amenință să înghiță mai multe zone.

Schimbările climatice amenință mai multe insule cu dispariția, iar printre ele se numără și Maldive, paradisul tropical cunoscut de turiști pentru plajele sale exotice.

Maldive este una dintre cele mai vulnerabile națiuni ale lumii la schimbările climatice. 80% din suprafața sa de uscat se află la mai puțin de un metru deasupra nivelului mării și, cum estimările arată că apa se va ridica chiar cu până la un metru până la sfârșitul secolului, aproape întreaga țară riscă să fie scufundată.

Însă orașul care plutește s-ar putea ridica odată cu oceanul, susțin experții.

Foto: waterstudio.nl

Urmărește-ne pe Google News