Elaine DePrince a murit pe 11 septembrie în timpul „unei proceduri de rutină în pregătirea unei intervenţii chirurgicale”, a anunțat purtătorul de cuvânt al familiei, Jess Volinski. Ea avea 77 de ani.

„Ultimele câteva zile au fost chiar mai dificile decât îşi dau seama majoritatea oamenilor, deoarece familia s-a confruntat şi cu moartea mamei adoptive a Michaelei, Elaine DePrince”, a scris Volinski pe Facebook.

Michaela s-a stins din viață la 10 septembrie, dar decesul a fost anunţat pe 13 septembrie. Nu a fost dezvăluită nicio cauză. O zi mai târziu, familia a dezvăluit că Elaine, care a adoptat-o pe Michaela la vârsta de patru ani din Sierra Leone, a murit fără să ştie de moartea fiicei sale cu o zi înainte.

„Oricât de incredibil ar părea, cele două decese nu aveau nicio legătură”, a declarat Volinski.

„Singurul mod în care putem da un sens absurdului este că Elaine, care pierduse deja trei copii cu mulţi ani în urmă, a fost, prin harul lui Dumnezeu, scutită de durerea de a experimenta pierderea unui al patrulea copil”, a adăugat acesta.

Elaine şi soţul ei Charles, care a murit în 2020, au adoptat trei băieţi cu hemofilie în anii 80, potrivit The New York Times. Toţi trei au contractat şi au murit de HIV în anii 90, la fel ca multe alte persoane cu hemofilie.

Inspiraţi de unul dintre fiii lor adoptaţi, Michael, soţii DePrince au zburat în Sierra Leone în 1999 pentru a adopta o fată orfană din cauza războiului civil. Michaela DePrince, născută Mabinty Bangura, şi-a pierdut părinţii din cauza războiului şi a împărţit un pat într-un orfelinat cu o altă fată, numită tot Mabinty.

Inspirată de o imagine cu o balerină la o vârstă foarte fragedă, Michaela a continuat să studieze baletul după ce s-a mutat în Cherry Hill, New Jersey, şi mai târziu în Vermont.

A studiat la Jacqueline Kennedy Onassis School la American Ballet Theatre din New York, a apărut în documentarul premiat „First Position” şi în albumul vizual „Lemonade” al lui Beyoncé din 2016. La 17 ani, s-a alăturat Dance Theatre of Harlem, fiind mai tânăr membru al companiei şi a continuat să lucreze cu Baletul Naţional Olandez şi cu Baletul din Boston.

Urmărește-ne pe Google News